Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Danas je u Kazalištu u Virovitici s početkom u 11 sati održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice. Sjednici su između ostalog nazočili i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić…Danas je u Kazalištu u Virovitici s početkom u 11 sati održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice. Sjednici su između ostalog nazočili i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, saborski zastupnik Josip Đakić, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Stjepan Mikolčić, zamjenik državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Tomislav Boban, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, predstavnik prijateljskih gradova mađarskog grada Barsca, češkog grada Vyškova, njemačkog grada Traunreuta i grada Pakraca, počasni građani Virovitice Milan Vuković i Charly Halswanter i drugi uvaženi gosti.

U ime domaćina goste su pozdravili predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin koji su posebno naglasili nagli procvat koji je grad Virovitica postigla u posljednjih nekoliko godina.
Gostima su se obratili i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić koji su se u svojim govorima posebno dotakli trenutne gospodarske situacije ističući da je Vlada RH učinila sve što je bilo u njezinoj moći da spriječi da situacija ne izmakne kontroli kao što je to primjerice bilo i u nekim državama Europske unije.

Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić u vrlo nadahnutom govoru prisutnima se je obratio kao župan, ali i kao građanin Virovitice naglasivši da je sretan i ponosan što danas živi u Virovitici, na koji je uvijek bio ponosan, ali ne i sretan ljudima koji su ga voljeli. Međutim u posljednjih nekoliko godina situacija se je znatno promijenila isključivo zahvaljujući timskom radu ljudi koji rade 24 sata za ovaj grad, na kraju je istaknuo župan Virovitičko podravske županije Tomislav Tolušić.

Nakon prigodnih govora gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i predsjednica Gradskog vijeće Grada Virovitice Lahorka Weiss uručili su i Zahvalnice Grada Virovitice pojedincima i kolektivima kao izraz zahvalnosti za općepriznatu djelatnost kojom su pridonijeli razvoju ili promicanju značaja Grada Virovitice u zemlji i inozemstvu.

Zahvalnice su primili Gondi d.o.o. – za izniman doprinos u razvoju gospodarstva,
Venita d.o.o. – za izniman doprinos u razvoju gospodarstva, DVD Virovitica – za izniman doprinos u razvoju vatrogastva, Vilim Tičić – povodom 60-te godišnjice rukometa, ŽRK „Tvin-Trgocentar” Virovitica – povodom 60-te godišnjice rukometa, RK Viro Virovitica – povodom 60-te godišnjice rukometa, Športski ribolovni klub „Virovitica” – za postignute rezultate na međunarodnom natjecanju, Ivica Mihaljević – za izniman doprinos u razvoju moto sporta i Češka beseda – povodom 90-te obljetnice
Dodjeljene su i Zlatne plakete Grb Grada Virovitice i to Poljoprivrednoj zadruzi branitelja „Zlatni vrtovi” – za izniman doprinos u razvoju poljoprivrede i Javnoj ustanovi Vatrogasnoj postrojbi Virovitica – za izniman doprinos u razvoju vatrogastva.
Na kraju je dodijeljena i Zlatna plaketa Grb Grada Virovitice za životno djelo i to posmrtno Vladimiru Bakiću koju su primile njegove kćeri Marija Kihar i Slavica Bakić sa unucima.
(foto:K.Toplak)

Skip to content