Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice

Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća Virovitičani su danas proslavili blagdan Sv. Roka, zaštitnika župe i Dan Grada Virovitice.1 1281982851Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća Virovitičani su danas proslavili blagdan Sv. Roka, zaštitnika župe i Dan Grada Virovitice.Na 776. rođendan grada Virovitice, svečanoj sjednici Gradskoga vijeća u Kazalištu Virovitica prisustvovala je i predsjednica Vlade Jadranka Kosor, koja je u ime Vlade obećala i dalje dobru suradnju i financijsku potporu gradu te poručila da i dalje “budemo tako uporni i tako ustrajni u provedbi gospodarskog projekta i programa gospodarskog oporavka”.

2 1281982851Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća dodijeljene su i nagrade – javna priznanja Grada Virovitice koje su uručili gradonačelnik Ivica Kirin i predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss . Zlatnu plaketu “Grb Grada Virovitice” za životno djelo posthumno je dodijeljeno umjetnici Editi Schubert, a zlatne plakete “Grb Grada Virovitice” dobile su tvrtke Hrvatske vode iz Zagreba i TVIN d.o.o. Virovitica.

3 1281982851Sjednici Gradskoga vijeća uz predsjednicu Vlade Jadranku Kosor nazočili su i potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, predstavnici županijskih i lokalnih vlasti, zastupnici u Hrvatskom saboru i brojni gosti, a prisutnima su se uz predsjednicu Vlade i dopredsjednika Hrvatskog sabora obratili i predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice Lahorka Weiss, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin te virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić.

4 1281982851Sjednicom Gradskoga vijeća završena je tradicionalna kulturno-zabavne i turistička manifestacije Ljeto u gradu – Rokovo, koju je 5. kolovoza službeno otvorio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin. U 12 dana koliko je trajalo ovogodišnje Rokovo, građani Virovitice i mnogobrojni njihovi gosti uživali su u više od 70 manifestacija raznih sadržaja.

(hina/vlada.hr/d.v., foto: K. Toplak)

Skip to content