Sve usluge Zavoda za zapošljavanje na jednom mjestu: Predstavljen projekt Zajedno za mlade kroz Job Klub

U Gradskoj vijećnici u Virovitici u petak, 31. svibnja održana je početna konferencija projekta Zajedno za mlade kroz Job Klub.

Cilj projekta je uspostava jedinstvenog centra za usluge i informiranje o mogućnostima zapošljavanja i samozapošljavanja, obrazovanja i usavršavanja, upravljanja karijerom, stjecanja dodatnih znanja i vještina i razmjenjivanja usluga prilagođenih mladima.

Nositelj je Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Virovitica, a projekt će se provoditi u partnerstvu s Razvojnom agencijom VTA i Udrugom Klub mladih Virovitica.

Planirano otvaranje prostora Job kluba je u rujnu ove godine u prostoru Centra kulture.

Konferenciji su, među ostalima, nazočili zamjenica gradonačelnika Virovitica Vlasta Honjek – Golinac, predstojnik HZZ-a Područnog ureda Virovitica Hrvoje Belobrk, ravnateljica Razvojne agencije VIDRA-a Emina Kovač…

Voditeljica projekta iz virovitičkog područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Suzana Štimac predstavila je ideju i cilj koji leži iza projekta.

S ovim projektom želimo napraviti jedinstveni centar za mlade osobe do 29 godina gdje ćemo objediniti sve usluge što pružamo mladima i maknuti ih iz Zavoda za zapošljavanje. Znači to su usluge vezane za zapošljavanje, edukacije, za daljnje obrazovanje, profesionalno usmjeravanje te za projekte iz Europske unije i različite natječaje. Cilj nam je stvoriti prostor gdje će mlade osobe dolaziti i osjećati se ugodno kako bi razmjenjivali svoja iskustva i dobili sve informacije koje su im potrebne – rekla je Suzana Štimac, dodavši kako će projekt trajati 24 mjeseca, a cilj je i nakon toga nastaviti s radom Job kluba.

Odluka o pokušaju „izvlačenja“ usluga za mlade iz Zavoda za zapošljavanje došla je nakon što su djelatnici primijetili da mladima dolazak u prostor Zavoda predstavlja problem i neugodu.

Do sada nam se pokazalo da se mlade osobe prilikom dolaska na Zavod ne osjećaju opušteno, već im dolazak predstavlja izuzetnu nelagodu. Rekli su nam da smatraju prostor neprimjerenim, odnosno iskazali su želju za ugodnijim prostorom u koji bi mogli navratiti i u opuštenoj atmosferi pogledati raspoloživa radna mjesta i saznati sve informacije koje ih zanimaju – rekao je Hrvoje Belobrk, predstojnik virovitičkog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, dodavši kako im je izuzetno drago da će mladima moći omogućiti upravo takav, „opušten“ prostor u kojemu će sve biti prilagođeno njima. Kroz projekt će se održati različite radionice i savjetovanja, kao i ECDL tečajevi.

Projekt Job Klub vrijedan je 805 tisuća kuna i u potpunosti se financira iz sredstava Europske Unije. (www.icv.hr, ml; foto: M. Lukačić)

Skip to content