Sve je spremno za početak rada zimske službe

Grad Virovitica pripremio je sve što je potrebno za predstojeću zimsku sezonu 2017./2018., a za održavanje nerazvrstanih cesta na području grada u zimskom razdoblju, Gradsko vijeće usvojilo je Odluku o odabiru tvrtke Ceste d.d. Bjelovar.

Uoči početka zimske službe, u Cestariji u Virovitici obavljena je smotra, kao i pregled vozila i opreme koja će se angažirati u nadolazećem zimskom razdoblju.
– Za područje Virovitičko-podravske županije spremno spremno je 27 vozila s ralicama i posipačima, a održavamo 183 kilometra državnih cesta, 685 kilometara županijskih i lokalnih te 122 kilometra cesta za područje grada Virovitice. Vozila su raspoređena u tri stacionara u Virovitici, Slatini i Orahovici, a trenutno stanje zalihe je oko 820 tona soli i 300-tinjak kubika kamene sipine. Po planovima zimske službe za sve investitore je predviđeno oko 2.600 tona soli i 1.400 kubika kamenog agregata, rekao je šef Stožera zimske službe bjelovarskih Cesta Krunoslav Knezić.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin pozvao je sve vozače da izvrše zamjenu ljetnih guma za zimske pošto 15. studenog počinje zimska služba koja traje do 31. travnja. Također i ovom je prilikom građane pozvao na suradnju u smislu čišćenja snijega ispred svojih kuća istovremeno ih pohvalivši jer do sada nije bilo većih problema.

Nakon smotre, inspekciju mehanizacije koja će se koristiti pri održavanju cesta u zimskim uvjetima obavili su i djelatnici policije.

Skip to content