Sve je spremno za 10. hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj koje će se održati 13. prosinca

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Sve je spremno za 10. hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj koje će se u Voćinu održati 13. prosinca s posebnim pijetetom prema 47 žrtava stradalih 13. prosinca 1991. godine od strane srbočetničkog agresora. Organizator je Zajednica udruga HVIDR-e Virovitičko-podravske županije, pokrovitelj Ministarstvo branitelja Republike Hrvatske, a supokrovitelji Virovitičko-podravska županija, Općina Voćin i Slatinska banka.

Program za 13. prosinca 2018. godine:

9,45 sati – Hodnja po pravcima dolaska na Prebendu;
11,00 sati – Pokorničko-molitvena procesija od Prebende do Župne crkve Pohoda Blaženoj Djevici Mariji u Voćinu:
12,00 sati – Sveta misa u Župnoj crkvi Pohoda Blaženoj Djevici Mariji u Voćinu;
13,15 sati – Komemorativni skup Voćinskim žrtvama;
14,00 sati – Susret s rodbinom poginulih u Domovinskom ratu, te hodočasnicima i uzvanicima u Hrvatskom domu u Voćinu.

Inače, tijekom hodnje, hrvatski branitelji, Hrvatski vojnici i policajci, nosit će 50 hrvatskih stjegova i zavjetne svijeće pod geslom ”Zahvalni Gospi Voćinskoj za dar života u slobodi” u znak pijeteta prema 47 žrtava Voćina stradalih 13. prosinca 1991. godine od strane srbo-četničkog okupatora, a ove se godine očekuje dolazak preko 5.000 hodočasnika iz cijele Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. (www.vpz.hr, fotografije: K. Toplak i HVIDRA)

Skip to content