Sva djeca jasličke dobi, čija su oba roditelja zaposlena, dobit će od ove godine mjesto u Dječjem vrtiću Cvrčak Virovitica

U jučerašnjoj emisiji ICV radija „Nedjeljom aktualno“, ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrčak Virovitica Mandalena Kopas objavila je vijest koja će obradovati mnoge roditelje – sva djeca jasličke dobi čija su oba roditelja zaposlena dobit će svoje mjesto u virovitičkom vrtiću.

Kako je ravnateljica istaknula, napravljena je izmjena Plana upisa, a pritom se gledalo na koji način izaći u susret roditeljima i mališanima, odnosno kako što više djece u odgojno-obrazovni sustav.

Reorganizacijom određenih postojećih skupina uspjeli smo napraviti da sva djeca čija su oba roditelja zaposlena odmah dobiju vrtić. To je trenutno po novom planu upisa koji je u četvrtak, 13. srpnja usvojen na sjednici Upravnog vijeća. To je nešto novo jer bi po prvotnom planu dio djece, čija oba roditelja rade, ipak ostalo neupisano. Jako smo sretni jer smo na kraju uspjeli posložiti situaciju na način da ispoštujemo državni pedagoški standard, a da s druge strane djeca dobiju svoje mjesto u vrtiću jer je on idealno mjesto za razvoj svih kompetencija djeteta – ističe M. Kopas.

M Kopas

Virovitički dječji vrtić ove će godine tako imati sedam novih malih skupina i bit će bogatiji za 142 novoupisana mališana.

Na naše traženje Grad Virovitica nam je izašao u susret i oformili smo još jednu skupinu. Ove godine je bilo zaista puno prijavljene djece koja ni prošle godine nisu dobila vrtić tako da bi se našli u situaciji da dijete dvije godine za redom ne može biti upisano u vrtić. Gledali smo kako da „doskočimo“ toj situaciji, procijenili da imamo jedan prostor predškole, odnosno male škole i odlučili ga prenamijeniti za skupinu. Predškolu ćemo oformiti u drugom prostoru, koji nam je prazan, kada ona krene – rekla je Mandalena Kopas dodavši kako je ove godine u gradu Virovitici šest novih jasličkih skupina, a jedna nova skupina će ići u područni vrtić u Sv. Đurađ. (virovitica.hr, icv.hr)

Skip to content