Sv. Đurađ i ove godine krase prepoznatljive jaslice izrađene od prirodnih materijala

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Virovitičko prigradsko naselje Sveti Đurađ i ove godine krase prepoznatljive jaslice izrađene od prirodnih materijala. Jaslice, odnosno mjesto Kristova rođenja, jedan su od glavnih simbola Božića. Figurice malenog Isusa, Marije i Josipa, sa životinjama i pastirima koji su se došli pokloniti, podsjećaju na toplinu doma, a najviše im se raduju oni najmlađi.

U jaslicama postavljenim ispred Mjesnog doma u Sv. Đurađu nalaze se figurice napravljene od sijena, a izradile su ih vrijedne i kreativne mještanke.

Prema riječima predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Ivana Ćavarušića, riječ je o tradiciji dugoj pet godina, a broj figura se postupno povećavao tijekom godina tako da ih je sada osam. Uz same jaslice nalazi se i božićna jelka koju krase anđeli izrađeni od komušine, češeri i orasi, a tu su i prekrasna zvijezda repatica i anđeo…

Osim Vijeća mjesnog odbora, svoj obol u izradi ovih prepoznatljivih i jedinstvenih jaslica dali su i Temeljni ogranak HDZ-a, Zajednica žena „Katarina Zrinski“, kao i udruge s područja Vijeća mjesnog odbora. (virovitica.hr, foto: M. Bašić)

Skip to content