Sustav upravljanja kvalitetom i certifikacija, impuls razvoju gospodarstva

Centar za kvalitetu Hrvatske gospodarske komore, koji prestižnim proizvodima dodjeljuje znakove «Izvorno hrvatsko« i «Hrvatska kvaliteta«, te pomaže tvrtkama u implementaciji sustava upravljanja kvalitetom, u cilju povećanja konkurentnosti na tržištu…1 1255066954Centar za kvalitetu Hrvatske gospodarske komore, koji prestižnim proizvodima dodjeljuje znakove «Izvorno hrvatsko« i «Hrvatska kvaliteta«, te pomaže tvrtkama u implementaciji sustava upravljanja kvalitetom, u cilju povećanja konkurentnosti na tržištu, održao je kolegij Odjela za kvalitetu svih Županijskih komora, u prostorima HGK – ŽK Virovitica, cilj kojeg je bio povećanje razine učinkovitosti usluga HGK, a na zadovoljstvo članica komore.

U prostorima HGK – ŽK Virovitica, pozdravne riječi uputili su i o značaju sustava upravljanja kvalitetom, govorili su Ivan Slamić, predsjednik HGK – Županijske komore Virovitica i direktor tvrtke «Tvin« d.o.o. Virovitica, koji je naglasio značaj certifikacije proizvoda kao komparativnu prednost na tržištu.
Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin izrazio je zadovoljstvo djelovanjem komore i u segmentu i cilju podizanja razine kvalitete, što jača konkurentnost hrvatskog gospodarstva, te naglasio da će i Grad Virovitica, u cilju efikasnosti i učinkovitog djelovanja uskoro uvesti ISO 9001:2009.
Zdravko Dijaković, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije, pozdravljajući sudionike istaknuo je zadovoljstvo što se kolegij održava u Virovitici, te je govorio o izuzetno dobroj suradnji komore i Virovitičko-podravske županije, a sve u cilju jačanja županijskog gospodarstva, a kroz zajedničku organizaciju nastupa na sajmovima, izložbama i drugim manifestacijama.

U cilju interaktivnog djelovanja komore i njenih članica i razmjene iskustava, predstavnici za kvalitetu iz Županijskih komora, posjetili su tvrtke: «Mesoprerada« d.o.o. iz Slatine i «Aluferit građenje« d.o.o. i «Jan Spider« d.o.o. iz Pitomače.U tvrtki «Mesoprerada« d.o.o. Slatina, koja ima znakove «Izvorno hrvatsko« za Slavonski kulen i znak «Hrvatska kvaliteta« za Slatinski kulen, Domaću slatinsku kobasicu, te HACCP sustav, županijske predstavnike za kvalitetu pozdravio je Robertino Repić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine, a o tehnološkom procesu i viziji razvoja tvrtke govorio je direktor Goran Kovač, istaknuvši pri tom izuzetnu potporu HGK – ŽK Virovitica i Ministarstva gospodarstva rada i poduzetništva.

U tvrtki «Aluferit građenje«, koja ima certifikate ISO 9001:2000, ISO 14001:2004
OHSAS 18001:2007, županijske predstavnike za kvalitetu pozdravio je Željko Grgačić, načelnik općine Pitomača, a Danijel Đakić, direktor tvrtke, predstavio je proizvodni program i najnovije investicije u suvremenu tehnološku opremu, čime je zaokružen proizvodno uslužni asortiman. Efekte implementacije svih sustava iscrpno je predstavio Martin Semeraj, predstavnik za kvalitetu u tvrtki «Aluferit građenje«.

Skip to content