Studentima i srednjoškolcima iz četiri županije, među kojima je i Virovitičko-podravska, a kojima je odredište na relaciji Banova Jaruga – Daruvar-Virovitica, osiguran je besplatan prijevoz vlakom

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U nedjelju 4. veljače, u sklopu promotivne vožnje vlakom, na relaciji Daruvar – Banova Jaruga – Zagreb, predstavnici HŽ Putnički prijevoz Zagreb, i predstavnici četiriju županija, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke i Virovitičko-podravske županije, potpisali su Sporazum o sufinanciranju troškova javnog prijevoza redovnih studenata i učenika srednjih škola s prebivalištem na području navedenih županija čije je polazište ili odredište na relaciji Banova Jaruga (ne uključivo)-Daruvar-Virovitica (ne uključivo). U ime Virovitičko-podravske županije, svečanosti potpisivanja ovog Sporazuma, nazočio je zamjenik župana Darko Žužak.

Temeljem Zaključka iz Sporazuma, Županije sufinanciraju prijevoz redovnih studenata s prebivalištem na području Županija čije je polazište ili odredište na relaciji Banova Jaruga (ne uključivo)-Daruvar-Virovitica (ne uključivo) u iznosu 50 posto od redovne prijevozne cijene za pojedinačna putovanja prema cijenama Prijevoznika koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte.

Prijevoznik će navedenim studentima odobriti povlasticu u iznosu od 50% od redovne prijevozne cijene za pojedinačna putovanja prema cijenama Prijevoznika koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte.

Osim toga, Temeljem Zaključka Sporazuma, Županije sufinanciraju prijevoz učenika srednjih škola s prebivalištem na području Županija čije je polazište ili odredište na relaciji Banova Jaruga (ne uključivo)-Daruvar-Virovitica (ne uključivo) u iznosu 25% od redovne prijevozne cijene za mjesečna putovanja prema cijenama Prijevoznika koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja će navedenim učenicima temeljem Odluke Vlade RH podmiriti troškove prijevoza u iznosu od 75% od redovne prijevozne cijene za mjesečna putovanja prema cijenama Prijevoznika koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte.

Prevedeno, studenti i učenici srednjih škola s područja četiriju županija, čije je polazište ili odredište na relaciji Banova Jaruga (ne uključivo)-Daruvar-Virovitica (ne uključivo), imat će besplatan prijevoz vlakom.

Od 5. veljače u prometu će biti uvedeno 13 vlakova; dva vlaka vozit će na relaciji Virovitica – Banova Jaruga – Virovitica, devet vlakova na relaciji Daruvar – Banova Jaruga – Daruvar, a dva vlaka namijenjena su prvenstveno prijevozu studenata, a vozit će petkom na relaciji Zagreb GK – Daruvar – Virovitica i nedjeljom na relaciji Virovitica – Daruvar – Zagreb Glavni kolodvor. (www.vpz.hr, www.hzpp.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content