U studenom turistički promet na području VPŽ povećan za 27,36% – Virovitica i dalje s najviše ostvarenih noćenja

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Prema podacima Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, tijekom mjeseca studenog na području županije je u odnosu na prethodnu, 2014. godinu, ostvareno povećanje turističkog prometa na temelju ostvarenih noćenja za čak 27,36%. Broj noćenja u mjesecu listopadu se također povećao u odnosu na 2014. godinu i to za 15,22%.

Tradicionalno se najveći broj noćenja ostvaruje u Virovitici, ali je mjeseca studenog ostvaren velik iskorak u povećanju turističkog prometa na području Orahovice.

Povećanje turističkog prometa rezultat je aktivnosti županijske Turističke zajednice, ali i Virovitičko-podravske županije koja je, zahvaljujući EU sredstvima, upotpunila turističku ponudu, kako rekonstrukcijom značajnih povijesnih objekata, tako i označavanjem preko 600 km biciklističkih staza, čime je ujedno postala i središte cikloturizma kontinentalnog dijela Hrvatske.

Trend povećanja broja noćenja će se zasigurno nastaviti i u sljedećoj godini, čemu će svakako doprinijeti otvorenje novih smještajnih objekata.

(www.vpz.hr,

 

Skip to content