Strukovna škola Virovitica: 2. Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju “Otkrij svoje talente”

U četvrtak, 23. studenoga, od 9.00 do 12.00 sati u holu Strukovne škole Virovitica, održat će se 2. Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju “Otkrij svoje talente”. Ovaj događaj organizira se drugi put na poticaj Europske komisije s ciljem da se strukovno obrazovanje i osposobljavanje za napredne vještine i kvalitetna radna mjesta učini što privlačnijim na razini cijele Europe, kao i na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini.

Stoga, uz podršku Virovitičko-podravske županije kao osnivača srednjih škola te u suradnji sa svim srednjim školama koje obrazuju za strukovna zanimanja – Tehnička škola Virovitica, Srednja škola Stjepana Sulimanca u Pitomači, Srednja škola Marka Marulića Slatina, Industrijsko-obrtnička škola Slatina, Industrijsko-obrtnička škole Virovitica, Srednja škola „Stjepan Ivšić“ Orahovica, Strukovna škola Virovitica – u holu Strukovne škole Virovitica bit će predstavljena sva zanimanja te posebnosti rada pojedinih škola kao nositelja strukovnog obrazovanja naše županije. Svaka škola moći će pozvati jednu gospodarsku ustanovu s kojim surađuje u procesu obrazovanja i koja će se predstaviti zajedno s njom.

Uz predstavljanje bit će organizirana i druga događanja namijenjena zainteresiranoj javnosti: okrugli stol za sve dionike strukovnog obrazovanja – regionalnu zajednicu, škole, gospodarstvenike, Hrvatsku obrtničku komoru i Hrvatsku gospodarsku komoru, Zavod za zapošljavanje te promocija strukovnih zanimanja za učenike osnovnih škola. (www.ssv.hr)

Skip to content