Stručni skup u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica

Županijska matična služba Virovitičko-podravske županije održala je u suradnji sa Centrom za stalno stručno usavršavanje (CSSU) iz Zagreba…1 1227516592Županijska matična služba Virovitičko-podravske županije održala je u suradnji sa Centrom za stalno stručno usavršavanje (CSSU) iz Zagreba stručni skup Školska knjižnica II – pokazatelji uspješnosti, koji se je održao u petak, 21. 11. 2008. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica.

Stručni skup bio je namijenjen školskim knjižničarima i ravnateljima osnovnih i srednjih škola naše Županije.

Na skupu su govorile Mira Zovko, viša savjetnica za školske knjižnice iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, koja je upozorila na promjene u  novom Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, te je sve prisutne upoznala sa značenjem zakona i podzakonskih akata koji se odnose na knjižnice i knjižničare.

2 1227516649Veronika Čelić-Tica, knjižničarska savjetnica iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu prikazala je stanje školskih knjižnica u našoj Županiji te je održala radionicu u kojoj su sudjelovali svi knjižničari koji su uspoređujući stanje svojih knjižnica sa Standardom za školske knjižnice (NN 34/00) iznosili ono što u njihovim knjižnicama nije do sada zadovoljeno.

Ovo je prvo u nizu predavanje u suradnji Županijske matične službe VPŽ-e i CSSU iz NSK u Zagrebu. Predavanja su namijenjena usavršavanju knjižničara i njihovom usvajanju novih znanja i vještina, a sve to u cilju stalnog stručnog usavršavanja. Svaki od polaznika dobit će i službenu potvrdu o sudjelovanju na Skupu.

Sudeći po velikom odazivu knjižničara i ravnatelja osnovnih i srednjih škola naše Županije, Matična služba je već u pripremama za nove i aktualne teme o kojima će se govoriti na budućim skupovima.

Skup su pozdravile Vesna Bedeković, pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, Višnja Romaj i Silvija Perić, voditeljica Županijske matične knjižnične službe.  

Silvija Perić,
voditeljica Županijske matične knjižnične službe

Skip to content