Stožer civilne zaštite Grada Virovitice donio odluke o daljnjim preventivnim mjerama protiv koronavirusa

Stožer civilne zaštite Grada Virovitice danas je održao sjednicu na kojoj su, uz već postojeće odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite poput one o zabrani održavanja svih skupova i organiziranih okupljanja te o zatvaranju dječjih vrtića i škola, donesene i odluke koje od trenutka donošenja stupaju na snagu za grad Viroviticu.

Sjednicu su predvodili gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Virovitice i zamjenik gradonačelnika Damir Marenić.

Od ponedjeljka, 16. ožujka, će se tako, uz obustavu rada vrtića i škola na dva tjedna, obustaviti i prijevoz školaraca autobusima. Dežurstva će biti organizirana za onu djecu čiji roditelji nemaju drugih opcija ili mogućnosti.

Gradska uprava i Gradska blagajna, kao i ostale javne institucije: Kino Park Virovitica, Kazalište Virovitica, Gradski muzej Virovitica, Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica, Dnevni boravak Gradskog društva Crvenog križa, prestaju raditi sa strankama do daljnjeg. Za sva pitanja i informacije, građani se i dalje mogu obraćati djelatnicima putem e-maila ili telefona. Za vrijeme prestanka rada, građanima se neće naplaćivati zakasnine niti obračunavati kamate.

Gradska tržnica već će od sutra, 14. ožujka, raditi prema posebnom režimu što će uključivati kontrolirani ulaz i izlaz, kako se na jednome mjestu ne bi zadržavao prekomjeran broj ljudi.

Upućujemo sve javne institucije, u kojima će postojati dežurstva, da na ulaze stave dezinfekcijska sredstva te da se pridržavaju mjera prevencije. Pozivam i sve gospodarstvenike i obrtnike da bilo kakva okupljanja ili događanja svedu na minimum, podsjeća gradonačelnik Kirin.

Svi članovi Stožera civilne zaštite Grada Virovitice i dalje će aktivno sudjelovati u donošenju mjera prevencije širenja koronavirusa, te zbog takvog pravovremenog reagiranja apeliramo na sve građane da ne šire paniku te da nema potrebe stvarati zalihe hrane i potrepština, ali da, svakako, slijede i poštuju sve mjere i naputke koje izdaju institucije. Za sve nejasnoće i hitne informacije građani se mogu obratiti na telefonski broj 112, naglasio je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Virovitice Damir Marenić.     (virovitica.hr)

Skip to content