„Stih + stih = zbirka“: U virovitičkoj knjižnici održana poetsko-glazbena večer pjesnika umirovljenika Virovitičko-podravske županije

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica danas (srijeda) u organizaciji Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije održana je poetsko-glazbena večer pod nazivom „Stih + stih = zbirka“. Svojim stihovima predstavili su se pjesnici – umirovljenici s područja Virovitičko-podravske županije.

Tako su se, nakon pozdravnih riječi Mirjane Kotromanović iz Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, predstavili, neki po prvi, a neki po „enti“ put – Đurđica Bistrović, Bernarda Smiljanić, Dragica Stipanić, Tugomila Reder, Borislav Radanović, Jasmina Stanimirović, Ljubica Njegić, Zvonko Ternjej i Antonija Šerer.

Događajem je voditeljski dirigirao Trpimir Markotić, dok je stihove uz gitaru i usnu harmoniku, otpjevao Matej Blažević. Događaju je nazočila i zamjenica gradonačelnika Grada Virovitice Vlasta Honjek-Golinac, kao i Antun Han, predsjednik Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije.

Prema riječima predsjednika Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije Antuna Hana, ovo je još jedna u nizu aktivnosti kojima je cilj okupiti stanovnike treće životne dobi i ponuditi im zanimljiv i kvalitetan sadržaj.

Nakon što smo prošlog mjeseca održali sportsko-kulturne susrete u Virovitici u povodu Međunarodnog dana starijih osoba, na inicijativu i u organizaciji Trpimira Markotića održana je ova pjesničko-glazbena večer. Bila je ovo prilika da naši pjesnici podijele svoje pjesme s drugim umirovljenicima, ali i građanima. Zaista smo sretni odazivom i reakcijama te ćemo ju zasigurno ponovno organizirati u, nadam se, još većem broju – rekao je Han.

Pohvale Matici uputila je i zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek-Golinac.

Uživala sam slušajući stihove naših umirovljenika i možemo biti ponosni što ih imamo u ovolikom broju. Drago mi je da smo imali priliku podržati ovakvu inicijativu i osigurati da Virovitica dobije još jedan sadržaj za umirovljenike, ali naravno i ostale građane – rekla je Honjek-Golinac.

Ovi „prvi susreti umirovljenika – pjesnika“, održani su uz pokroviteljstvo Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice i Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica.

(www.icv.hr, vpz.hr; Foto: K. Toplak)

Skip to content