Stigla prva sredstva za uređenje Franjevačkog vrta ispred crkve sv. Roka u Virovitici

Kada je početkom godine u Gradskoj upravi kreativni tim na čelu s arhitektom Krunoslavom Kovačem predstavio prijedlog uređenja centra grada Virovitice koji je u sebi sadržavao uređenje Šetališta Edite Schubert i uređenje Franjevačkog vrta ispred crkve sv. Roka mnogi su sumnjičavo vrtili glavom…1 1288161495Kada je početkom godine u Gradskoj upravi kreativni tim na čelu s arhitektom Krunoslavom Kovačem predstavio prijedlog uređenja centra grada Virovitice koji je u sebi sadržavao uređenje Šetališta Edite Schubert i uređenje Franjevačkog vrta ispred crkve sv. Roka mnogi su sumnjičavo vrtili glavom ističući da se radi o projektu koji će ugledati svjetlo dana za 5-10 godina. Ipak stvari nisu krenuli tim tijekom i danas je Šetalište Edite Schubert već gotovo u potpunosti uređeno i nagrađeno Zelenim cvijetom za najuređeniji park u kontinentalnom dijelu Hrvatske, a počela su pristizati i prva sredstva za uređenje baroknog vrta pored crkve sv. Roka u Virovitici.

2 1288161495Tako je jučer potpisan i Ugovor s Ministarstvom turizma u iznosu od 70.000,00 kuna za izgradnju baroknog vrta koji je nekad krasio prostor ispred jedne od najvrednijih baroknih građevina u Hrvatskoj.
– Ovaj ugovor predstavlja prvi korak u nizu potrebnih radnji kako bi i na ovaj način svom gradu podarili onaj položaj koji je imao nekada kada je predstavljao jedno od glavnih središta kontinentalne Hrvatske rekao je nakon potpisivanja ugovora gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin. Gradonačelnik Kirin naglasio je i da su do sada napravljene pripremne radnje, a očekuje se i donacija Grada Zagreba kao poklon za događaj koji se dogodio davne 1242. godine kada je upravo u Virovitici grad Zagreb odnosno tadašnji Gradec dobio status slobodnog kraljevskog grada.

3 1288161562

Skip to content