STIGLA NOVA OPREMA Tragedija koja ga je zadesila nije ga zaustavila – Zvonko Horvat radi, privređuje i ulaže u poslovanje

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Tragedija koja ga je snašla u rujnu 2017. godine nije ga zaustavila. U nesreći mu je berač kukuruza zahvatio obje noge i desnu ruku, no unatoč tome Zvonko Horvat iz Podgorja je i u najtežim trenucima zračio optimizmom i voljom i željom za životom.

Od nesreće je prošlo više od tri godine i danas Zvonko Horvat radi u svojoj automehaničarskoj radioni u Podgorju koja je ovih dana opremljena najmodernijom opremom. Naime, Zvonku je odobren projekt od strane Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Projekt je izradila i prijavila Razvojna agencija VTA te je Zvonku za opremanje Auto servisa i vučne službe Horvat odobreno 600.000,00 kuna.

Potporu ovom čovjeku koji svojim primjerom zaista ostavlja bez riječi, dali su i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac, ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund, predsjednik MO Podgorje Milan Krmpotić, koji su obišli suvremeno opremljenu radionu.

Inače, Zvonko je automehaničarsku radionu otvorio 6 mjeseci prije nesreće u kojoj je izgubio obje noge i ruku.

Unatoč nesreći, odlučio sam se vratiti poslu jer zaista mi je bilo teško dati u najam nešto u što sam uložio toliko truda. Nastavio sam dalje i za to dobio podršku sa svih strana. Naučio sam raditi i drukčije ne bih niti mogao. Naručujem dijelove, dogovaram poslove, dajem savjete svojim dečkima. Snalazim se i nastojim iskoristiti sve ono dobro što život pruža, rekao je Zvonko dodavši kako danas zapošljava petero ljudi, od kojih je njih troje s invaliditetom.

Zvonko ne samo da je nastavio raditi, već i modernizira i širi svoje poslovanje.

Zahvaljujući opremi koju su nabavili putem projekta vrijednog 600.000,00, u Auto servisu Horvat mogu obaviti kompletnu pripremu za tehnički pregled.

Imamo opremu za ispitivanje amortizera, kočnica, za optiku, špur, ispitivanje za eko-test… Želimo olakšati ljudima da bez puno hodanja, na jednom mjestu obave sve što je potrebno za tehnički pregled, kaže Zvonko.

Ovom prilikom zahvalio je svima koji su ga podržali kada mu je bilo najpotrebnije.

Prije svega, hvala mojoj supruzi i roditeljima. Hvala Gradu Virovitici, Božidaru Sabi, Ivan Kunkić, Intercarsu, Ivici Geriću. Ukratko, hvala svima koji su vjerovali u mene, dodao je Zvonko.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin istaknuo je kako nam Zvonko svojim primjerom pokazuje da moramo razmisliti o životu i da ne postoje nepremostive stvari.

Ovo mi je posebno drag projekt jer je ovaj čovjek pokazao nešto što malo tko pokazuje, ne samo u Hrvatskoj nego i šire. On nije plakao nad svojom sudbinom niti je dopustio da ga itko žali i kao takav je nama svima motiv. Nije stao, već je nastavio je sa svojim poslovnim aktivnostima, štoviše, širi svoje poslovanje i zapošljava. On je može ponos našeg grada, županije, ali i Hrvatske. Zvonko stvara, privređuje, zapošljava ljude i ide dalje. To je brdo pozitivne energije koju on daje i drago mi je što poznajem takvog čovjeka, rekao je gradonačelnik I. Kirin. (virovitica.hr)

Skip to content