Stigla dopusnica u Visoku školu Virovitica: Od jeseni upis 30 studenata prve generacije preddiplomskog stručnog studija elektrotehnike, smjer telekomunikacija i informatika

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici stigla je dopusnica za preddiplomski stručni studij elektrotehnike, smjer telekomunikacija i informatika.

Da, ove jeseni upisat ćemo prvu generaciju od 30 studenata – podcrtao je dekan Visoke škole Virovitica Oliver Jukić.

I virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, sa zadovoljstvom je primio ovu vijest, jer Županija je uvijek davala podršku Visokoj školi Virovitica, a u posljednje vrijeme s naglaskom na razvoju u STEM i IT području.

Upisi će krenuti čim se riješe „papirnate formalnosti“, ali dobivanjem ovom stručnog studija Visoka škola Virovitica je stekla uvjete za veleučilište.

Na preddiplomskim studijima imamo četiri studija iz tri različita znanstvena polja, čime smo stekli uvjet da Virovitica dobije Veleučilište što nam je jedan od sljedećih ciljeva – istaknuo je Oliver Jukić.

Dobivanjem preddiplomskog stručnog studija elektrotehnike, smjer telekomunikacija i informatika, pokazala se orijentacija Visoke škole Virovitica prema STEM području i IT industriji, a sve to uz punu podršku Virovitičko-podravske županije, ali i svih gradova i općina koji participiraju svojim udjelima kroz financiranje VSMTI-a kroz „virovitički model“, (www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

Skip to content