STEM AUTO GOSTOVAO I U VIROVITICI Mališani učili o programiranju, robotici i digitalnoj pismenosti

U konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije Institut za razvoj i inovativnost mladih u projektu STEM auto u suradnji s Poduzetničkim inkubatorom organizirao je besplatnu radionicu programiranja, robotike i digitalne pismenosti na koju se prijavilo dvadesetak mališana.

STEM auto je ‘bibliobus’ modernog doba, u ciklusima putuje po Hrvatskoj, prvenstveno po manjim mjestima i služi kao poticaj djeci i mladima da se zainteresiraju za STEM područja i kompetencije. Te kompetencije danas ulaze u brojna zanimanja i karijere koje više ne mogu kvalitetno obavljati svoje aktivnosti bez tih znanja (novinarstvo, psihologija, sociologija, ICT zanimanja, čak i tradicionalna zanimanja poput trgovaca i učitelja). Dodatno, STEM je povezan s vještinama kritičkog razmišljanja i snalaženja u situacijama, čineći polaznike ovih radionica spremnijima za izazove s kojima će se susresti kao građani 21. stoljeća – više nam je o tome kazao Vlado Lendvaj, glavni edukator u Institutu za razvoj i inovativnost mladih.

Otvaranju radionice, uz zamjenika župana Virovitičko-podravske županije Darka Žužaka, nazočio je i direktor Poduzetničkog inkubatora Bojan Mijok.

U projektu IRIM-ovi edukatoru putuju po Hrvatskoj i održavaju besplatne radionice programiranja i robotike, a STEM auto je u 2016. i 2017. putovao po Hrvatskoj u četiri ciklusa. Njihov edukator je u dvije godine projekta održao više od 100 besplatnih radionica za više od 1600 djece u regijama Slavonije, Dalmacije i otoka te središnje Hrvatske. Važno je napomenuti da su sve radionice za sudionike i organizatore besplatne. (www.icv.hr, zc)

Skip to content