Stanje pripravnosti za novi snijeg

Danas je gradonačelnik Ivica Kirin  održao sastanak u vezi održavanja cesta i čišćenja snijega u uvjetima stalnih padalina snijega.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Javne vatrogasne postrojbe, Županijske uprave za ceste, Policijske postaje Virovitica, tvrtke Ceste d.d. Bjelovar te direktori svih gradskih tvrtki: Flore Vtc, Virkoma, Plina Vtc i Poslovni park.

Na sastanku je analizirano stanje zimske službe preko prošlog vikenda te je dogovoreno da se stanje cesta i nogostupa treba  održavati prohodno u skladu sa planom zimske službe, a svi subjekti kojima su planom zaštite i spašavanja utvrđene zadaće moraju se toga i pridržavati. Stoga će Grad obavijestiti građane o prioritetima izvršavanja zimske službe kako bi svi građani mogli za svoju ulicu vidjeti u kojem je stupnju prioriteta te koliko često se čišćenje provodi. Također je zaključeno da se parkirališta u centru, naročito kod bolnice i vrtića, moraju konstantno čistiti, a višak snijega odvoziti na parcele u Poduzetničku zonu III. Tvrtka Poslovni park pozvat će predstavnike stanara da upoznaju stanare o obvezi micanja vozila sa parkirališta  za vrijeme čišćenja parkirališta.

Sve službe i tvrtke danonoćno će pratiti stanje na terenu i poduzimati potrebne mjere, a  građane  u slučaju potrebe mogu zvati broj Državne uprave za zaštitu i spašavanje 112.

Koordinaciju svih aktivnosti između svih subjekata obavljat će Upravni odjel za komunalne poslove i graditeljstvo grada Virovitice.

Plan rada zimske službe možete preuzeti OVDJE.

Skip to content