Solidarnost i humanost u vrijeme pandemije koronavirusa: Savjet mladih Grada Virovitice organizirao prikupljanje potrepština za Socijalnu samoposlugu

U Socijalnu samoposlugu “Djelo ljubavi” u srijedu, 16. prosinca stigla je vrijedna donacija Gradske uprave, Savjeta mladih Grada Virovitice, Razvojne agencije VTA, Poslovnog parka i Turističke zajednice Grada Virovitice. Namirnice, higijenske potrepštine i potrepštine za djecu donijeli su članovi Savjeta mladih i zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek – Golinac.

Prikupljajući namirnice i higijenske potrepštine, ove smo godine posebno stavili naglasak na djecu pošto su artikli za naše najmlađe trenutno najpotrebniji Socijalnoj samoposluzi, a i inače s njima oskudijeva. Sretni smo što je naša akcija i ove godine naišla na velik odaziv i što smo u ovo blagdansko vrijeme dali svoj doprinos za one najpotrebitije, rekla je predsjednica Savjeta mladih Grada Virovitice Edita Vidak.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, Željka Grahovac, zahvalila je zamjenici gradonačelnika i članovima Savjeta mladih na aktivnom sudjelovanju i brizi za potrebite.

Unatoč pandemiji koronavirusa, ove je godine za korisnike Socijalne samoposluge „Djelo ljubavi“ prikupljeno najmanje dvostruko više namirnica i higijenskih potrepština nego inače. Planiramo u ovo blagdansko vrijeme pomoći 60-ak obitelji, no na kraju ćemo uspjeti donirati čak 120. Moram reći da su građani u ovo vrijeme pokazali veliku solidarnost i humanost i da smo vrlo sretni i zadovoljni jer se poruka dobrote širi nevjerojatnom brzinom. Posebno smo zahvalni što je Savjet mladih Grada Virovitice fokus stavio na našu najranjiviju skupinu, a to su djeca, rekla je Željka Grahovac dodavši kako su već počeli s podjelom namirnice na području grada Virovitice i prigradskih naselja te pet općina u kojima djeluje Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica. (virovitica.hr)

Skip to content