Šok i nevjerica u virovitičkom Gradskom parku: U unutrašnjost naizgled zdrave platane stane čovjek od dva metra

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U sklopu revitalizacije virovitičkog Gradskog parka u četvrtak je uklonjena i posljednja platana koja je projektom bila predviđena za rušenje. Ono što je uslijedilo bili su šok i nevjerica. Platana je bila naizgled zdrava i prekrasna, sve dok se uslijed rušenja nije došlo do podnožja stabla. Stablo je bilo toliko trulo da njegova unutrašnjost gotovo i ne postoji, štoviše u nju stane odrasli čovjek visok 2 metra. Rušenje stabala u parku je pri kraju, a stanje u kojem je bila platana dokazuje da je šetnja parkom bila vrlo rizična.

Oko 80 posto uklonjenih stabala u parku bilo je trulo, a grane su se urušavale uslijed nepovoljnih vremenskih prilika te se i prije no što je odobren Integrirani razvojni program „5 do 12“ razmišljalo o njegovom zatvaranju.

U ovom slučaju na prvom mjestu su posjetitelji jer park i dvorac će biti turistički proizvod i kao takvi moraju biti sigurni. Sva stabla koja su uklonjena zbog lošeg stanja, a bila su predviđena da ostanu, bit će zamijenjena novim sadnicama većeg obujma. (virovitica.hr; foto: Facebook Flora VTC)

Skip to content