Socio-emocionalni razvoj kroz igru: Gradonačelnik Kirin sa suradnicima uručio mališanima i tetama u vrtiću „Kutije pune osjećaja”

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Da je važno da djeca od malih nogu usvajaju vještine poput međuljudskih odnosa, suradnje, dijeljenja i moralnog rasuđivanja kako bi se razvio osjećaj vrijednosti, itekako su svjesni u Gradu Virovitici i Dječjem vrtiću Cvrčak. Grad je stoga, kako bi se pomoglo mališanima da se snađu u svijetu emocija, za virovitički Dječji vrtić nabavio „Kutije pune osjećaja“. Riječ je o zbirci edukativnih materijala (karte, maske, lutkice od papira…) i uputama za rad s djecom rane i predškolske dobi u poticanju i razvoju socio-emocionalnih vještina i kompetencija.

„Kutije“ su mališanima vrtićkih skupina Tintilinići, Aviončići, Hopsići i Limači danas, 11. prosinca, u društvu ravnateljice Sandre Moslavac, uručili gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa zamjenicima, Damirom Marenićem i Vlasto Honjek – Golinac.

Šarena „Kutija“ oduševila je mališane koji su odmah prionuli u istraživanje njenog sadržaja.

Temeljna svrha „Kutije pune osjećaja“ je pomoći djeci u upoznavanju s onim što se u njima događa. Karte, maske i lutkice od papira pomažu im da kroz igru prepoznaju, prihvate, imenuju i razlikuju svoje emocije, kao i emocije drugih, što je u velikom opsegu i preventivna mjera koja može spriječiti pojavu socio-emocionalnih problema. (virovitica.hr)

Skip to content