Sljedeći tjedan počinju radovi na rekonstrukciji javne rasvjete – uskoro nova LED rasvjeta za cijelu Viroviticu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Nakon što je u ožujku potpisan Ugovor o rekonstrukciji javne rasvjete za području grada Virovitice, danas (četvrtak) je izvođač radova – Zajednica ponuditelja Javna Razsvetljava d.d. Ljubljana-Dobrunje iz Slovenije i “AC-DC” ELEKTRO SERVIS, IVO MILOŠEVIĆ“ iz Petrinje, uveden u posao.

Uvođenju u posao, uz predstavnike izvođača radova, nazočio je gradonačelnik Virovitice Ivica, pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijan Sabo s djelatnicima, kao i predstavnik stručnog nadzora, tvrtke NNM Energetika d.o.o. iz Virovitice.

Početak radova u planu je već sljedećeg tjedna, a završetak u ljetnim mjesecima.

U sklopu projekta rekonstrukcije javne rasvjete, odnosno zamjene postojeće rasvjete novom LED rasvjetom, bit će zamijenjeno ukupno 3410 svjetiljki i 25 reflektora, izmijenit će se 180 rasvjetnih stupova na 71 lokaciji, izmjestit će se mjerni ormarići iz trafostanica te nabaviti centralni sustav za upravljanje javnom rasvjetnom.

Prema projektantskom troškovniku, Grad Virovitica će realizacijom ovog projekta smanjiti troškove električne energije za oko 70 posto, odnosno uštede na godišnjoj razini bi trebale biti 1.600.000 tisuća kilovat sati. Vrijednost radova je 1.912.023,51 eura (s PDV-om), a stručnog nadzora 30.625,00 eura (s PDV-om). (virovitica.hr)

Skip to content