Sljedećeg tjedna Grad Virovitica raspisat će natječaj za dodjelu novih 10 studentskih stipendija

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U Gradskoj upravi je danas, 16. studenog, održan sastanak komisije za dodjelu stipendija studentima Grada Virovitice na kojem je donesen prijedlog Odluke za raspisivanje natječaja za stipendiste za akademsku godinu 2017./2018.

Do sada je Grad imamo 32 stipendista, a 17 ih je ostalo u sustavu. Njih 7 je diplomiralo, 5 ih je zatražilo mirovanje stipendije, dok su ostali apsolventi. Komisija je predložila gradonačelniku raspisivanje 10 novih stipendija u mjesečnom iznosu od 800,00 kuna. Od toga će 3 biti za studente prvih godina, te 7 za studente viših godina, rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

Uz kriterije koji će biti navedeni u natječaju, koji će biti objavljen sljedećeg tjedna, utvrđena je i lista deficitarnih zanimanja koja je ove godine proširena na 18 zanimanja, a u skladu s informacijama relevantnih institucija te popisa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Virovitica. Deficitarnost je samo jedan od kriterija i nije uvjet za prijavu.

Skip to content