Skrb o beskućnicima zbog trenutnih vremenskih uvjeta

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Za ovu izvanrednu situaciju Grad Virovitica u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Virovitica osigurao dovoljan broj smještajnih kapaciteta u Domu za psihički bolesne odrasle osobe Borova koji trenutno raspolaže s osam mjesta, a u kratkom roku kapacitet će se povećati za dodatnih pet mjesta što je ukupno trinaest mjesta.

Nadalje je sukladno s člankom 11. Zakona o socijalnoj skrbi u suradnju s Centrom za socijalnu skrb Virovitica trenutno smo u mogućnosti u udomiteljstvo privremeno smjestiti određen broj beskućnika te smo sukladno Odluci o socijalnoj skrbi Grada Virovitice u mogućnosti pružiti pomoć u pronalaženju privremenog podstanarskog smještaja osobama u potrebi.

Grad Virovitica može pružiti i pomoć u prehrani u Pučkoj kuhinji Gradskog društva Crvenog križa Virovitica te pored navedenog postoji i mogućnost odobravanja jednokratnih novčanih pomoći samcima i obiteljima koji su trenutno najugroženiji uz mišljenje Centra za socijalnu skrb Virovitica.

Nadalje moramo naglasiti da na području Grada Virovitice do sada nismo imali beskućnika te da je Grad Virovitica kroz vlastite stanove, u kojima stanari imaju zaštićenu stanarinu (najamninu) koja se uz sva poskupljenja nije mijenjala već 10 godina, zbrinuo sve korisnike socijalne skrbi na području Grada, istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica.

Skip to content