„Školski medni dan“: Prvašići u školama čiji je osnivač Grad Virovitica na dan sv. Ambrozija, 7. prosinca, besplatno će dobiti med

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Prijavom na Javni poziv Agencije za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju, Grad Virovitica uključio je osnovne škole kojima je osnivač u provedbu projekta „Školski medni dan“. Tako će učenici prvih razreda osnovnih škola Vladimir Nazor, Ivane Brlić – Mažuranić i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju na dan sv. Ambrozija (zaštitnika pčela i pčelara), 7. prosinca, dobiti besplatno med.

Cilj programa je promocija meda lokalnih proizvođača koji su korisnici znaka Med hrvatskih pčelinjaka, povećanje unosa meda u prehranu djece, podizanje razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima meda te educiranje učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost.
Za provedbu programa osigurana su financijska sredstva kojima se financira nabava meda za raspodjelu učenicima u iznosu 60,00 kn po kilogramu meda (bez PDV-a). (virovitica.hr, vpz.hr, fotografija: Ilustracija)

 

Skip to content