ŠKOLSKA SHEMA: Besplatni obroci voća i povrća u školama na području grada Virovitice

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Popis osnivača školskih ustanova sa školama koje su iskazale interes za sudjelovanje u Školskoj shemi 2018./2019. Školska shema u školskoj godini 2018/2019 provodi se na području čitave Republike Hrvatske od 1. kolovoza 2018. do 31. srpnja 2019. godine, sukladno Pravilniku o Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.

U okviru Školske sheme voće, povrće, mlijeko i mliječni proizvodi ponudit će se učenicima kao zaseban obrok neovisno od obroka u okviru školske prehrane, kontinuirano u nastavne dane tijekom školske godine. Voće i povrće ponudit će se učenicima u osnovnim i srednjim školama, a mlijeko i mliječni proizvodi učenicima od 1. do 4. razreda osnovnih škola, a sve s ciljem povećanja unosa svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda, kao i podizanja svijesti o značaju zdrave prehrane kod školske djece. Ministarstvo poljoprivrede provodi Školsku shemu odnosno dodjelu besplatnih obroka voća, povrća i mlijeka za školsku djecu.

Na području grada Virovitice ona će se provoditi u sljedećim školama: OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, OŠ Vladimir Nazor, Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, Katoličkoj osnovnoj školi u Virovitici, Gimnaziji Petra Preradovića, Strukovnoj školi, Industrijsko-obrtničkoj školi Virovitica, Katoličkoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnost u Virovitici, Tehničkoj školi Virovitica te Industrijsko-obrtničkoj školi Virovitica.

Uz navedene, na području Virovitičko-podravske županije Školska shema će se provoditi i u OŠ Antun Gustav Matoš Čačinci, OŠ Davorin Trstenjak Čađavica, OŠ Eugen Kumičić Slatina, OŠ Ivan Goran Kovačić Gornje Bazje, OŠ Mikleuš, OŠ Petar Preradović Pitomača, OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica, OŠ Voćin, OŠ Ivana Brlić-Mažuranić Orahovica, OŠ August Cesarec Špišić Bukovica, OŠ Josip Kozarac Slatina, OŠ Gradina, OŠ Suhopolje, OŠ Ivan Goran Kovačić Zdenci, Srednjoj školi Marka Marulića Slatina, Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina i Srednjoj školi Stjepan Ivšić.

S područja Virovitičko-podravske županije, dobavljači voća i povrća bit će: OPG Emila Bedekovića Virovitica i Brana d.o.o. Virovitica. Projekt su u ime osnivača koordinirali Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica i Požeška biskupija.

S područja Virovitičko-podravske županije dobavljači voća i povrća bit će: OPG Emila Bedekovića Virovitica i Brana d.o.o. Virovitica, te Vindija za mliječne proizvode. Projekt su u ime osnivača koordinirali Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica i Požeška biskupija. (www.vpz.hr, www.apprrr.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

Skip to content