SIGURNIJI PUT DO „BRLIĆA“ Započeli su radovi na uređenju prometne zone oko škole

U središtu Virovitice započeli su radovi na još jednom važnom projektu – uređenju prometne zone oko Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić. Tvrtka Ceste d.d. Bjelovar započela je s radovima na spojnoj cesti Berislavićeva – Gundulićeva, a radove su obišli i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, njegov zamjenik Damir Marenić te pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijan Sabo.

U sklopu projekta, koji za cilj ima veću sigurnost svih sudionika u prometu, prvenstveno djece koja svakodnevno ovdje gravitiraju, uredit će se nogostup, proširiti ili izgraditi ceste, izgraditi kružni tokovi…

Na raskrižju kod Malog parka (spoj ulica S. Radića i T. Ujevića), bit će postavljen semafor, dok će se na spoju ulica Petra Berislavića i Silvija Strahimira Kranjčevića, kod školskog igrališta, izgraditi kružni tok. Cesta kojom su dosad učenici „presjekli“ put do škole postat će nova, spojna cesta između ulica Petra Berislavića i Ivana Gundulića.

OLAKŠANJE RODITELJIMA I SIGURNIJI UVJETI ZA SVE SUDIONIKE PROMETA

Cijelo područje koje će biti obuhvaćeno ovim radovima je jako frekventno. Njime svakodnevno prolazi velik broj ljudi i vozila pa vjerujemo da će ova investicija roditeljima donijeti olakšanje, a svim sudionicima u prometu bolje i sigurnije uvjete na cestama – rekao je gradonačelnik Kirin.

U okviru projekta izgradit će se i dva nova kružna toka – na spoju Bečke i Ulice dr. Andrije Štampara te na ulazu u tzv. Kraševo naselje, odnosno na spoju ulica dr. Andrije Štampara, Đure Basaričeka i Vinka Belobrka. Od kružnog toka u Berislavićevoj ulici do ulaza u Kraševo naselje, s istočne će se strane urediti novi nogostup.

S obzirom na to su radovi u tijeku, vladat će posebna pravila odnosno regulacija prometa te je gradonačelnik Ivica Kirin ovom prilikom zamolio sugrađane za strpljenje.

Molim sugrađane, osobito one koji žive u neposrednoj blizini da budu strpljivi. Gledat ćemo da u što kraćem roku završimo radove, a kada se završe olakšat će se prometovanje ne samo onima koji žive u neposrednoj blizini i gravitiraju ovdje, već i ostalima koji prolaze ovim dijelom grada, rekao je I. Kirin.

Nositelj projekta je Grad Virovitica, a sufinancira ga Ministarstvo unutarnjih poslova iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. (virovitica.hr; fotografije: M. Bašić)

Skip to content