Sigurniji pristup do škole: Završeni su radovi na izgradnji kolno-pješačkog mosta u Rezovcu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Virovitička tvrtka Brana završila je s izvođenjem radova na izgradnji mosta ispred Područne škole Rezovac (vodotok „Kanal Markovac“) te uređenjem okoliša. Osim kolno-pješačkog mosta, izgrađeno je i parkiralište sa sedam mjesta, a sve s ciljem lakšeg pristupa i veće razine sigurnosti za mještane te učenike i djelatnike škole.

Postojeći pješački most bio je u dotrajalom stanju te je predstavljao neadekvatan pristup područnoj školi. Stoga je Grad Virovitica, na inicijativu mještana s područja Mjesnog odbora Rezovac i Osnovne škole Ivane – Brlić Mažuranić krenuo u projekt izgradnjom dugo očekivanog mosta koji će podići razinu sigurnosti mještana, posebice roditelja i osnovnoškolaca koji pohađaju Područnu školu Rezovac.

Za projekt „Izgradnja mosta ispred Područne škole Rezovac i uređenje okoliša“ Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova odobrilo je sufinanciranje u iznosu od 432.000,00 kuna, dok je ukupna vrijednost projekta 882.694,38 kuna. Projektnu prijavu je izradila Razvojna agencija VTA u suradnji s Gradom Viroviticom. (virovitica.hr, foto: Matija Rođak)

Skip to content