Semafori na raskrižju ulica J. Runjanina i M. Gupca

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Nakon što je Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju Grada Virovitice izdao građevinsku dozvolu za izgradnju spojne ceste J. Runjanina – Kralja Petra Krešimira i rekonstrukciju raskrižja u ulici M. Gupca u Virovitici danas je gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin…Nakon što je Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju Grada Virovitice izdao građevinsku dozvolu za izgradnju spojne ceste J. Runjanina – Kralja Petra Krešimira i rekonstrukciju raskrižja u ulici M. Gupca u Virovitici danas je gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin danas je pustio u rad semafore na križanju ulica J. Runjanina i M. Gupca.

Uređenjem ulice Antuna. Mihanovića, izgradnjom kružnog toka u Rusanovoj ulici i postavljenjem semafora završena je I faza uređenja prvog prstena grada čijim će se završetkom stvoriti preduvjeti da se promet izmjesti iz centra grada. U II fazi uređenja prvog prstena grada namjerava se na dijelu ulice J. Runjanina izvesti proširenje postojećeg kolnika na ukupnu širinu 7,00 m sa izvedbom betonskog rubnjaka na sjevernoj strani, sanacija postojećih oštećenja, pojačanje postojeće kolničke konstrukcije, te prilagodba slivnika i revizijskih okana. Rekonstrukcijom raskrižja formirati će se četverokrako raskrižje sa novim krakom prema ulici P. Krešimira.Uz navedeno planira se i izvođenje novih pješačkih prijelaza i rekonstrukcija pješačkih staza na svim privozima.  

Nakon rušenja objekta u ulici M. Gupca planira se spoj sa ulicom Petra Krešimira u dužini od 112,00 m, a u navedenom dijelu planira se proširenje i produženje postojećeg kolnika te izvedba novih pješačkih staza. Cestovni koridor se sastoji od kolnika za dvosmjerni promet ukupne širine 7,00 m sa pješačkim stazama širine 1,60 m omeđenim betonskim rubnjacima.


Gradonačelnik Kirin prilikom otvorenja upozorio je sve sudionike u prometu da prate prometne znakove kako bi se izbjegle eventualne neželjene posljedice. Također je zamolio sve neoprezne vozače koji su navikli parkirati ispred „Vodičanke“ da promijene svoje navike i to više ne čine jer na taj način znatno ugrožavaju promet, a i bit će sankcionirani od strane policije. 

Skip to content