Savjet mladih Grada Virovitice proveo subotu u druženju s Udrugom distrofičara Virovitica

Prošle subote, 27. svibnja, Savjet mladih Grada Virovitice organizirao je druženje s Udrugom distrofičara Virovitica na Virovitičkim ribnjacima. Poslužilo ih je lijepo vrijeme te su uz upoznavanje, druženje i razgovor, upriličili i zajedničko roštiljanje.

Udruga distrofičara Virovitica okuplja članove s najtežim oblikom invaliditeta te članovi ovise o fizičkoj pomoći osobnih asistenata i članova obitelji. Članovi udruge boluju od spinalne mišićne atrofije i distrofije te ostalih oblika invaliditeta.

– Do ove prijateljske suradnje je došlo sasvim spontano. Edita i ja jednom smo prilikom razgovarale te sam spomenula kako bih voljela organizirati što više druženja za članove udruge, čija sam i sama članica. S obzirom da mi je Edita u svoje studentske dane bila osobna asistentica, a ostala prijateljica, razumjela je zašto upravo to želim, jer zna koliko je socijalizacija i uključivanje osoba s invaliditetom u zajednicu važna te mi je odlučila pomoći u ostvarenju moje želje. Dugo smo razmišljale koji oblik druženja želimo organizirati, a onda nam je sinulo “Zašto ne bismo organizirale roštilj na našim ribnjacima?” Nakon što smo se sve dogovorile preostalo mi je javiti se predsjednici moje udruge, Anđelki Bistrović – Nastić i podpredsjedniku Zoranu Prepelcu koji su s oduševljenjem prihvatili našu ideju te nam pripomogli oko organizacije prijevoza članova udruge na ribnjake. Bilo je ovo predivno iskustvo. Ostat će nam urezano u lijepom sjećanju miris šume, roštilja, svježine ribnjaka i srdačne atmosfere koja nas je obgrlila od strane Savjeta mladih Grada Virovitice i njihove predsjednice Edite, rekla je članica Udruge distrofičara Virovitica Brigita Perković.

– Sretna sam što smo uspjeli organizirati i provesti ovo druženje. Savjet mladih Grada Virovitice ima u Planu rada aktivnost pod nazivom Aktivnosti s udrugama pa smo se jednoglasno dogovorili kako ćemo prvo takvo druženje održati s Udrugom distrofičara. Savjet se trudi uključiti sve skupine mladih pa tako i mlade s invaliditetom, a aktivnosti ovoga tipa svima su uvijek odmor i bijeg od užurbanosti života te način sklapanja novih poznanstava. Potaknuti lijepim iskustvom, nastojat ćemo ovakvo neformalno druženje održavati bar jednom godišnje te se nadam da će to zaživjeti i kao dio tradicije našega Savjeta, istaknula je predsjednica Savjeta mladih Grada Virovitice Edita Šerkezi.

(virovitica.hr)

 

Skip to content