Sastanak s ravnateljima škola: O aktualnim projektima i budućim ulaganjima

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica održao je u Gradskoj upravi sastanak s ravnateljima škola kojima je Grad osnivač – OŠ Vladimir Nazor, OŠ Ivane Brlić – Mažuranić i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju.

Tema su bili projekti u fazi provedbe. Prije svega, tu je riječ o pomoćnicima u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju – Faza III. te o projektu školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva koji se financira sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije i kojim će biti osigurana prehrana za 224 učenika.

Osim toga, dogovoreno je i kako će se riješiti jedna dugogodišnja potreba, a to je pokretanje postupka nabave novih vozila za sve tri škole kojima je Grad osnivač pošto je vozni park u školama dosta star.

Riječi je bilo i o budućim ulaganjima:
– Prošli tjedan je Vlada RH na svojoj sjednici donijela Uredbu o kriterijima i mjerilima financiranja decentraliziranih funkcija osnovnog školstva. Stoga smo s ravnateljima, na osnovu njihovih potreba, dogovorili raspodjelu sredstava za ulaganja u materijalne troškove, odnosno kapitalne investicije koje su u planu ove godine, a o čemu će konačnu odluku donijeti kolegij gradonačelnika Ivice Kirina, rekao je pročelnik Alen Bjelica. (virovitica.hr)

Skip to content