SASTANAK S RAVNATELJIMA Od drugog polugodišta besplatan obrok za sve učenike osnovnih škola

Sukladno smjernicama Vlade RH i Ministarstva znanosti i obrazovanja da će svi učenici u Hrvatskoj s početkom drugog polugodišta školske godine 2022./2023. imati jedan besplatan obrok u školama, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica održao je sastanak s ravnateljima osnovnih škola kojim je Grad Virovitica osnivač. Sastanku su prisustvovali ravnatelj OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Ivica Tomljanović, ravnateljica OŠ Vladimira Nazora Sanjica Samac te ravnateljica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Stanislava Đurđević.

S obzirom da je Grad Virovitica sukladno smjernicama Ministarstva znanosti i obrazovanja sustavno ulagao u opremanje kuhinja i blagovaonica u svojim školama, možemo se pohvaliti da smo jedan od rijetkih gradova koji u svim matičnim školama te u područnih škola imamo kuhinje, odnosno čajne kuhinje te blagovaonice. Za to smo u posljednjih 5 godina uložili preko 2 milijuna kuna iz sredstava Ministarstva znanosti i obrazovanja te iz vlastitih sredstava – rekao je pročelnik Bjelica.

Škole će do 15. prosinca provesti ankete koje će popunjavati roditelji učenika kako bismo imali stvaran broj djece koja će se hraniti zbog broja i količine obroka za svaki dan u mjesecu, a isto tako kako bismo mogli provesti javne nabave za namirnice i zaposliti dodatne kuhare te servirke u područnim školama, dodao je A. Bjelica.

Za mjeru besplatne prehrane bit će osigurana sredstva u iznosu od 10,00 kuna po učeniku za jedan dnevni obrok. Taj obrok odredit će škola zajedno s osnivačem, a sve sukladno Nacionalnim smjernicama za prehranu učenika propisanim od strane Ministarstva zdravlja. (virovitica.hr)

20221205 075246

Skip to content