Sastanak odbora eko vrtića „Cvrčak“ – novi projekti za dobrobit budućnosti naše djece

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

 

Dječji vrtić „Cvrčak“ i dalje marljivo razvija ekološku svijest kod svojih djelatnika, ali i kod djece i njihovih roditelja. Budući da su ponosni vlasnici Zelene zastave i pripadaju velikoj međunarodnoj obitelji Eko škola, potrebno je kroz naš rad pratiti i sedam programskih koraka, kako bi obnavljali i sačuvali taj prestižan status Eko škole/vrtića.

Dana 20.studenog 2012. održan je sastanak odbora eko škole na kojem je između ostalog bilo riječi i o Planu u programu djelovanja za pedagošku godinu 2012./2013. koji su predstavile eko koordinatorice Ružica Vedrinski i Mandalena Kopas.

Na sastanku su predstavljeni projekti i teme na koje će se ove godine u radu s djecom obratiti posebna pozornost: Nije smeće sve za vreće; Zdravom prehranom i kretanjem do zdravlja; Tradicija blagdana; Stari zanati našeg kraja.

Kroz te teme, projekte i aktivnosti cilj je i dalje djelovati na naše najmlađe, njihove roditelje, ali i uposlenike vrtića,razvijati ekološku svijest, stvarati pozitivne navike ponašanja sa smećem, navike sakupljanja, razvrstavanja i pravilnog iskorištavanja otpada, te recikliranja i kompostiranja.  Isto tako vrlo je važno da djeca od najranije dobi razviju zdrave prehrambene navike, ali i da steknu navike svakodnevnog vježbanja, kretanja, te zdravog stila života. Vrlo je važno da su i roditelji uključeni u naš rad, te da svi zajedno ekološki djelujemo, kako u vrtiću, tako i kod kuće.

Nadalje, želi se djeci približiti važnost blagdana, običaje (nekad i danas) kraja u kojem živimo i pri tome stvarati ugodnu, vedru atmosferu i ozračje.

Jedan od projekata koji će se provoditi u vrtiću je i „Stari zanati našeg kraja“ gdje će djeca kroz igru, aktivno sudjelujući, moći spoznati korisnost i važnost starih zanata, te razumijevanje starih vrednota.

Plan i program djelovanja poslan je u udrugu „Lijepa naša“ kako i nalažu pravila eko škole.

Važno je napomenuti da u radu Vrtića velikodušno pomažu i naši kumovi, koji prate rad te su nam podrška.

Na sastanku eko odbora bile su prisutne eko koordinatorice, ravnateljica Ana Tomac, djelatnici vrtića koji su članovi odbora, predstavnik roditelja, te predstavnici kumova, Igor Tomljanović -Grafiti Becker d.o.o, Nedjeljka Županić ispred Flore d.o.o i Ekološkog društva Virovitica.

Dogovorena je daljnja međusobna suradnja kroz aktivnosti i projekte, a sve to za dobrobit budućnosti naše djece.

Skip to content