Sara Vranić, virovitička gimnazijalka i najučenica Glazbene škole Jan Vlašimsky, ostvarila najbolji rezultat u RH iz Glazbene umjetnosti na državnoj maturi

Sara Vranić rođena je u Virovitici gdje je upisala Osnovnu školu Vladimir Nazor. Zbog velikog interesa prema glazbi, uz osnovnu školu upisala je Glazbenu školu Jan Vlašimsky Virovitica koju je nastavila pohađati i za vrijeme svog srednjoškolskog obrazovanja. Uz glazbenu školu upisala je prirodoslovno-matematički smjer u Gimnaziji Petra Preradovića Virovitica zbog interesa prema fizici i informatici. Uspješno je završila obje srednje škole, položila maturu i obranila završni rad u glazbenoj školi. Sara je ove godine proglašena najboljom učenicom srednje Glazbene škole Jan Vlašimsky, a svoje je školovanje u Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici okrunila najboljim rezultatom u Republici Hrvatskoj na ispitu Glazbene umjetnosti na državnoj maturi.

20230721 093149 1 scaled

– Jako mi je drago što se moj trud ovako isplatio i mislim da to sve zaokružuje moje glazbeno obrazovanje i obrazovanje općenito u Virovitici. Za maturu sam se dugo pripremala, bilo je naporno jer je, uz sve ostalo, trebalo naučiti i 60 pjesama napamet.
Dalje planiram na Muzičku akademiju u Zagrebu na studij Teorije glazbe, a možda usput upišem i neki drugi fakultet ili drugi smjer budući da me zanimaju i fizika i informatika. Svakako se planiram baviti glazbom u budućnosti, znanošću, programiranjem..
Slobodnog vremena nemam viška budući da sam tijekom srednjoškolskog obrazovanja pohađala dvije škole, ali kada se vremena nađe provodim ga vozeći bicikl, programirajući, baveći se grafičkim dizajnom i, naravno, svirajući – rekla je skromna prvakinja Sara Vranić.

MG 5229

(virovitica.hr)

Skip to content