Sakupi, složi i pravilno odloži: Najava edukacija za poljoprivrednike o pravilnom gospodarenju otpadom

U sklopu projekta „Sakupi, složi i pravilno odloži“, čiji je prijavitelj Virovitičko-podravska županija, a koji je sufinanciran od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, provodi se edukacija za poljoprivrednike o gospodarenju otpadom nastalim obavljanjem poljoprivredne djelatnosti.

Ukupna vrijednost projekta je 87.750,00 HRK, a 80% tog iznosa sufinancira FZOEU.

Gospodarenje otpadom je pod sve strožom kontrolom te postaje sve složenije i tehnološki zahtjevnije, a u toku poljoprivredne proizvodnje dolazi do nastanka različitih vrsta otpada. Vrlo je važno znati da neke vrste otpada imaju opasna svojstva i potrebno je pravilno s njima rukovati do predaje ovlaštenoj tvrtki za zbrinjavanje. Pravilnim gospodarenjem otpadom obavljamo poslovanje u skladu sa zakonom te znatno smanjujemo ukupne troškove poslovanja.

Edukacija je namijenjena svima koji se bave poljoprivrednom djelatnošću, a fokusira se na problem gospodarenja otpadom u poljoprivredi, kako bi se potaknulo na uvođenje ekoloških mjera u poslovanju i to s ciljem očuvanja kvalitete života za sadašnje i buduće generacije, te pomoći pri ostvarenju kontinuiranoga razvoja poljoprivredne djelatnosti.

Na edukaciji će stručnjaci pružiti informacije kako ekološkim djelovanjem uskladiti poslovnu praksu s najnovijim trendovima u radu, kao i primjenu zakonske regulative. Na taj način će se pokazati odgovorno ponašanje prema okolišu i udovoljiti zahtjevima kupaca koji postaju sve osjetljiviji na pitanja zaštite okoliša.

Termini održavanja:

 • Orahovica – 9. prosinca u 12,00 sati
  Velika gradska vijećnica – Trg pl. Mihalovića 1, Grad Orahovica
 • Slatina – 10. prosinca u 12,00 sati
  Dvorana za konferencije – Braće Radića 4, Hrvatski dom kulture Slatina
 • Pitomača – 15. prosinca u 12,00 sati
  Dvorana za konferencije – Ljudevita Gaja 26/1, Općina Pitomača
 • Virovitica – 17. prosinca u 12:00 sati
  Dvorana za konferencije – Poduzetnička zona II 18, Poduzetnički inkubator Virovitica

Sudionicima radionice bit će podijeljeni i priručnici (koje će poljoprivrednici moći koristiti kao podsjetnike) sa svim korisnim informacijama o otpadu, zakonskoj regulativi i obrascima, te važnim telefonskim brojevima koje poljoprivrednici mogu kontaktirati ukoliko imaju bilo kakve nejasnoće.

(www.ravidra.hr)

Skip to content