Sadržaj za sve uzraste: Tradicionalna, 16. burza malih vlakova i autića privukla u Viroviticu velik broj posjetitelja i izlagača iz cijele Hrvatske

U organizaciji najvećeg muzeja malih vlakova u Hrvatskoj “Virovitica voli vlakove”, te uz pokroviteljstvo Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice i Turističke zajednice grada, u subotu je održana 16. burza malih vlakova i autića.

Lijepo jesensko vrijeme izmamilo je velik broj posjetitelja na šetnicu ispred Gimnazije Petra Preradovića gdje su kolekcionari autića, vlakova, lego kockica, traktora i maketarskog materijala iz cijele Hrvatske, na svojim popunjenim štandovima razmjenjivali i prodavali modele iz svoje prilično bogate i raznovrsne kolekcije.

Svoje oduševljenje nije krio niti “glavni krivac” ove manifestacije Goran Denac.

-Ova manifestacija prerasla je u jednu lijepu tradiciju. Ove godine okupili smo čak 34 izlagača iz cijele Hrvatske, a sajam dodatno upotpunili s lego kockicama, lego radionicama i traktorima u velikim mjerilima. I ovog puta bilo je interesantno i zanimljivo. Mislim da smo pogodili termin, lijepo je vrijeme, a sadržaj je namijenjen i djeci i odraslima – rekao je Goran Denac.

Osim što su posjetitelji mogli razgledavati, kupovati te razmjenjivati autiće, vlakove i druge “rukotvorine”, održana je i utrka autića na daljinsko upravljanje u kojoj su sudjelovali brojni zainteresirani mališani i tom prigodom pokazali svoje upravljačke vještine. Sveukupno je sudjelovalo 42 djece, a za one najbolje bile su pripremljene nagrade, medalje i diplome. Praznih ruku kući se nisu vratila niti ostala djeca koja su se primila upravljača te su im podjeljene utješne nagrade izlagača.

Rezultati:

Kategorija do 6 godina:

  1. Matej Hodak
  2. Elena Pavlek
  3. Ana Pavlek

Kategorija 7 do 9 godina:

  1. Lovro Rođak
  2. Lavi Filipović
  3. Gregor Sadimovski

Kategorija 10 do 14 godina:

  1. Ivano Matonković
  2. Adam Razek
  3. Jan Mikac

(www.icv.hr, mb, foto: M. Bajan)

Skip to content