Saborski zastupnik Đakić, župan Tolušić i gradonačelnik Kirin obišli radove na izgradnji Panonskog drvnog centra kompetencija u Virovitici

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Početkom svibnja 2015. godine u Virovitici je započela izgradnja Panonskog drvnog centra kompetencija. Projekt Panonski drvni centar kompetencija bit će prvi i najveći projekt u Republici Hrvatskoj realiziran iz Strukturnih fondova EU u okviru Poziva za dostavu projektnih prijava “Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu” iz Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007-2013. Ukupna vrijednost projekta je 45 milijuna kuna, od čega je 99% financirano iz strukturnih fondova EU, a 1% financira Virovitičko-podravska županija.

Radove na izgradnji obišli su u ponedjeljak, 10. kolovoza, saborski zastupnik Josip Đakić, župan Tomislav Tolušić te gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, koji su pritom izrazili zadovoljstvo brzinom i kvalitetom izvođenja radova.

Dinamika realizacije radova na izgradnji Drvnog centra odvija se prema planu. Do sada su izvedeni pripremni zemljani radovi, kao i armirano-betonski radovi na temeljnim stopama i trakastim temeljima te je u tijeku montaža lamelirano lijepljenih konstruktivnih elemenata građevine.

Projekt predstavlja uspješan primjer suradnje znanstvenika, lokalne zajednice i industrije jer su nositelju projekta, Virovitičko-podravskoj županiji, partneri na projektu VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, zagrebački Šumarski fakultet i Institut Ruđer Bošković. Izgradnja Centra ima za cilj povećanje konkurentnosti drvno-prerađivačkih poduzeća na širem panonskom, ali i na čitavom području Republike Hrvatske, te će pužati usluge malim i srednjim poduzetnicima iz drvno-prerađivačkog sektora, i to u svim fazama razvoja finalnih proizvoda od drva, odnosno proizvoda s većom dodanom vrijednošću, s naglaskom na inovacije.

Vrijednost izgradnje Centra je 25 milijuna kuna, izvođač radova je tvrtka Lavčević-inženjering iz Splita, a završetak radova na izgradnji planiran je u travnju 2016. (www.vpz.hr)

Skip to content