S.O.S. telefon obilježio Mjesec borbe protiv ovisnosti

U razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca obilježava se Međunarodni mjesec borbe protiv ovisnosti. Udruga S.O.S. telefon iz Virovitice …U razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca obilježava se Međunarodni mjesec borbe protiv ovisnosti. Udruga S.O.S. telefon iz Virovitice obilježila je Mjeseca borbe protiv ovisnosti organiziranom uličnom akcijom koja se provodila u subotu, 22. studenog u Virovitici, Pitomači i Slatini.

Akcije podjele promotivnog materijala i informiranja građana na navedenim područjima odvijale su se istodobno u trajanju od 09:00 do 11:00 sati, u suradnji s Općinom Pitomača, Povjerenstvom za ravnopravnost spolova i Udrugom mladih Krik iz Slatine. Cilj akcije bio je upozoriti javnost na velike probleme zloporabe svih oblika ovisnosti.

Kroz izravne kontakte sa građanima pokazalo se da u društvu postoji svijest o štetnosti ovisnosti, ali se isto tako tome posvećuje nedovoljno pozornosti, naime, građani ovisnost uglavnom doživljavaju kao osobni problem, a ne problem društva u cijelosti. Reakcije građana na uličnu akciju su bile pozitivne i većina njih smatra da inače nemaju vremena razmišljati o tome, ali je dobro podsjetiti ih da se zapitaju i propitaju te su ukazali na potrebu dodatnih angažmana za osvješćivanje i animaciju vezanih uz tematiku ovisnosti.

Štand u Virovitici među ostalima obišao je i gradonačelnik Virovitice, Ivica Kirin. (vt.info)

Skip to content