„RS metali“ do rujna namjeravaju zaposliti 45 novih djelatnika

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin ovih je dana posjetio tvrtku „RS metali” koja je nastala 2002. godine spajanjem poduzeća „Pro-sam”, „Samobormetal” i „Rapid” Virovitica. Tvrtka RS metali proizvodi u dva proizvodna pogona, Samobormetalu u Svetoj Nedelji i nekadašnjem Rapidu u Virovitici široki…1 1309957586Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin ovih je dana posjetio tvrtku „RS metali” koja je nastala 2002. godine spajanjem poduzeća „Pro-sam”, „Samobormetal” i „Rapid” Virovitica.
Tvrtka RS metali proizvodi u dva proizvodna pogona, Samobormetalu u Svetoj Nedelji i nekadašnjem Rapidu u Virovitici široki asortiman pojedinačnih i serijskih odljevaka u zaokruženom tehnološkom procesu od nacrta do poluproizvoda ili gotovog strojno obrađenog finalnog proizvoda. Poznata je i kao virovitičko brodogradilište iz koje je prošle godine nakon dvije i pol godine gradnje izišla i prva luksuzna čelična jahta, a između ostaloga Tvrtka RS-Metali Xenon d.o.o. pokrenula je i proizvodnju LED proizvoda koji optimatiziraju i minimaliziraju potrošnju električne energije. Pilot projekt takve rasvjete bilo je postavljanje LED javne rasvjete u samom središtu grada Virovitice.

2 1309957586Prilikom obilaska pogona gradonačelnik Kirin između ostalog zahvalio se je direktoru tvrtke Vladimiru Dečiju što je ovu tvrtku koja je svojevremeno bila u stečaju doveo u poziciju da postane regionalni lider u svojoj djelatnosti. Pohvalio je i činjenicu da je tvrtka uložila znatna sredstva u zaštitu okoliša i sigurnost radnika.

3 1309957586Direktor Vladimir Deči upoznao je gradonačelnika sa činjenicom da tvrtka do 1. rujna namjerava otvoriti još jednu smjenu i zaposliti 45 radnika pa bi tvrtka tada brojila 205 djelatnika Razlog uvođenja nove smjene je otvaranje novih tržišta i nemogućnost da se sa postojećim zaposlenicima odrade sve prispjele narudžbe koje u velikoj većini slučajeva dolaze s inozemnog tržišta. Direktor Deči napomenuo je i da očekuje pokretanje proizvodnje LED rasvjete pogotovo zato što je to rasvjeta koja izaziva znatno manje svjetlosno onečišćenje od žarulja koje se sada koriste te troše znatno manje energije i kao takve su ekološki gledano znatno prihvatljivije.

4 1309957586

Skip to content