Objavljeno:

Podijeli:

Slične objave

„RS metali“ do rujna namjeravaju zaposliti 45 novih djelatnika

Popularni sadržaj

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin ovih je dana posjetio tvrtku „RS metali” koja je nastala 2002. godine spajanjem poduzeća „Pro-sam”, „Samobormetal” i „Rapid” Virovitica. Tvrtka RS metali proizvodi u dva proizvodna pogona, Samobormetalu u Svetoj Nedelji i nekadašnjem Rapidu u Virovitici široki…Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin ovih je dana posjetio tvrtku „RS metali” koja je nastala 2002. godine spajanjem poduzeća „Pro-sam”, „Samobormetal” i „Rapid” Virovitica.
Tvrtka RS metali proizvodi u dva proizvodna pogona, Samobormetalu u Svetoj Nedelji i nekadašnjem Rapidu u Virovitici široki asortiman pojedinačnih i serijskih odljevaka u zaokruženom tehnološkom procesu od nacrta do poluproizvoda ili gotovog strojno obrađenog finalnog proizvoda. Poznata je i kao virovitičko brodogradilište iz koje je prošle godine nakon dvije i pol godine gradnje izišla i prva luksuzna čelična jahta, a između ostaloga Tvrtka RS-Metali Xenon d.o.o. pokrenula je i proizvodnju LED proizvoda koji optimatiziraju i minimaliziraju potrošnju električne energije. Pilot projekt takve rasvjete bilo je postavljanje LED javne rasvjete u samom središtu grada Virovitice.

Prilikom obilaska pogona gradonačelnik Kirin između ostalog zahvalio se je direktoru tvrtke Vladimiru Dečiju što je ovu tvrtku koja je svojevremeno bila u stečaju doveo u poziciju da postane regionalni lider u svojoj djelatnosti. Pohvalio je i činjenicu da je tvrtka uložila znatna sredstva u zaštitu okoliša i sigurnost radnika.

Direktor Vladimir Deči upoznao je gradonačelnika sa činjenicom da tvrtka do 1. rujna namjerava otvoriti još jednu smjenu i zaposliti 45 radnika pa bi tvrtka tada brojila 205 djelatnika Razlog uvođenja nove smjene je otvaranje novih tržišta i nemogućnost da se sa postojećim zaposlenicima odrade sve prispjele narudžbe koje u velikoj većini slučajeva dolaze s inozemnog tržišta. Direktor Deči napomenuo je i da očekuje pokretanje proizvodnje LED rasvjete pogotovo zato što je to rasvjeta koja izaziva znatno manje svjetlosno onečišćenje od žarulja koje se sada koriste te troše znatno manje energije i kao takve su ekološki gledano znatno prihvatljivije.

Skip to content