Roman srednjoškolke Marte Stanić “Djeca iznad zakona” predstavljen u Gradskoj knjižnici

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica, u suradnji s Gimnazijom Petra Preradovića Virovitica, predstavljena je knjiga mlade autorice Marte Stanić, pod nazivom “Djeca iznad zakona”.
Marta je učenica 4. razreda Gimnazije prirodoslovno-matematičkog smjera, a knjigu je počela pisati na početku srednjoškolskog obrazovanja. Sama autorica piše pod pseudonimom Kiki Rain jer, kako kaže, voli anonimnost.
Knjiga ima mnogo likova koji su povezani u jednoj stvari, no prate se glavne protagonistice, Niki i Katja, a spada u znanstveno-fantastični žanr s detaljima kriminalistike. Govori o mladima koji se bore za vlastiti život zato što su drugačiji. Knjiga je čitljiva široj publici jer je pisana jednostavno, razgovornim stilom, iako je i autorica specificirala kako je to knjiga za mlade. Drugi nastavak “Djece iznad zakona” je već dovršen, ali postoji i još nekoliko ideja za daljnje nastavke.
Promociji su, među kolegama iz škole, nazočile ravnateljica Gimnazije Petra Preradovića Jasminka Viljevac, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica Višnja Romaj, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica te profesorica hrvatskog jezika i književnosti i pedagogije Zdenka Kos.Picture-052-Custom

Skip to content