ROKOVO 2023. VUF je centar Virovitice s klaunovima, bubnjarima, žonglerima i plesačima s vatrom pretvorio u veliku pozornicu

Iako postoje dvije “službene” pozornice na Rokovo, na kojima nastupaju glazbenici, jedna družina svake godine cijeli centar grada pretvori u najveću pozornicu u Virovitici: ekipa Virovitičkog uličnog festivala, odnosno VUF-a.

Da, ludorije, smijeh i zabava vratili su se jučer (ponedjeljak) u povodu Rokova u Viroviticu. Užim centrom tako se ovih dana voze klaunovi, žongliraju akrobati, sviraju bubnjari i mame osmijeh na lica i malih i velikih.

-I ove godine pripremili smo bogat program cirkuskih predstava, animacija, parada, vatrenih showova i predstava za najmlađe. Svakako najavljujemo veliki vatreni spektakl, koji je planiran za utorak navečer, u 21.40 sati i u kojem će sudjelovati cijela ekipa Festivala, a ima nas između 25 i 30 artista – rekao nam je Matija Vuletić iz samoborske Cirkulture.

Na VUF-u ove godine, između ostalih, nastupaju i Loop Cirkus, Cirk Pozor, Zagrebački bubnjari, Tricycle Trauma, Šareni svijet, a dolazi i artis iz Venezuele, doznajemo.

Terapija smijehom i “pozitivna ludnica” počinju svaki dan Rokova u 18 sati i to je vrijeme kada i odrasli trebaju doći u centar Virovitice, kako bi, poručuje M. Vuletić, opet otkrili zaboravljeno dijete u sebi. Kako su VUF-ovci zabavili publiku jučer, pogledajte u našoj galeriji. (www.icv.hr, mlo, foto: A. Fawzi, M. Lovrenc)

Skip to content