ROKOVO 2023. Tajne najboljeg slavenskog muzeja posjetitelji otkrivaju po posebnoj cijeni

Počela je akcija “Muzej i po’ za euro i po’, Gradskog muzeja Virovitica, inače najboljeg slavenskog muzeja, kojom ova vrijedna kulturna ustanova, a koja ove godine slavi i 70. obljetnicu postojanja, daje svoj obol proslavi Dana grada Virovitice.

Riječ je o akcijskim cijenama ulaznice po kojima od jučer (nedjelja) pa sve do srijede, 16. kolovoza u 19 sati, posjetitelji Muzej mogu razgledati po cijeni od jednog i pol eura. Ulaz djeci mlađoj od 12 godina je besplatan.

U povodu Rokova postav Drveno doba i priču o Virovitici već su u nedjelju vidjeli sudionici Međunarodnog oldtimer susreta u Virovitici, a u poslijepodnevnim satima čari i tajne virovitičke povijesti kroz izloške po akcijskim cijenama ulaznica mogu vidjeti i drugi posjetitelji.

Od gornje čeljušti vunastog mamuta iz razdoblja gornjeg pleistocena (128 000. – 11 000. g. pr. Kr.), preko oruđa starih majstora koji su živjeli s drvetom i od drveta, ženskih odaja i priče o Pejačevićima, preko digitaliziranih prikaza bitki za Viroviticu i oko Virovitice, čari šume i odmjeravanja snage na pili, pa sve do novije virovitičke povijesti posjetitelji mogu razgledati sutra (ponedjeljak) i prekosutra od 15 do 19 sati, dok će na sam blagdan Rokova Muzej svoje posjetitelje dočekivati od 9 do 19 sati.

(www.icv.hr)

Skip to content