ROKOVO 2023. Prvi VirovEATica food fest pokazao kako je najslađe kad se brza hrana jede – polako!

Hot-dog, sendviči, pizze, craft pivo i domaće vino – svime time posjetitelji Rokova 2023. mogu se okrijepiti na košarkaškom igralištu Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici, a koje je od danas (nedjelja) do srijede navečer pretvoreno u prvi virovitički festival hrane.

Na VirovEATica food festu goste krijepi zagrebačka ekipa food trucka Dubrava Food Maker te pizza i grill majstori “Kod Rođe”, dok su za dobru kapljicu za vrijeme festivala zaduženi Udruga vinogradara i voćara “Sveti Vinko” Virovitica, “Pitomačka pivovara” i “Black Hat Craft Brewer iz Đakova.

Igralište koje je postalo mjesto za degustaciju i gušt uredili su članovi virovitičke Kreativne udruge Unikat od prirodnih materijala. Posjetitelji tako imaju pravu priliku uživati u originalnom domaćem ugođaju i ne moraju brzu hranu pojesti “s nogu”, već se u miru zavaliti u ležaljku ili sjesti na klupu i bez žurbe uživati u svakom zalogaju. Pokazali su to već prvog dana.

Jako smo zadovoljni ponudom, a da je još više food truckova, bilo bi i bolje. Mi smo isprobali ‘trganu govedinu” i ukusnu puretinu, kasnije ćemo isprobati nešto od pića, a potom ćemo na koncert – rekla nam je Ana, Virovitičanka s osječkom adresom, koja se svojom ekipom svake godine obavezno vrati u Viroviticu za Rokovo, kada uživaju i gastro delicijama i koncertima.

Ljubitelji brze, a ukusne hrane moći će u gurmanskoj avanturi uživati i kroz tri nadolazeća dana, odnosno svake večeri od 18 sati. (www.icv.hr, mlo, foto: M. Lovrenc, VirovEATica food fest)

Skip to content