ROKOVO 2022. Posljednji je dan proslave Dana grada Virovitice: Pogledajte što vas danas očekuje

Stigao je posljednji dan proslave Dana grada Virovitice – Rokova. Dan je započeo tradicionalnom budnicom. Od 9 sati ispred Gradske knjižnice i čitaonice možete posjetiti VIROLIBER, prodajnu izložbu knjiga.

Kod slastičarnice Dora od 9 do 12 sati možete posjetiti prodajnu izložbu Učeničke zadruge Mali Mikeši Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, a u isto vrijeme kod crkve Sv. Roka pogledate radove Udruge za Down sindrom Virovitičko-podravske županije.

Također, i danas vas od 10 do 22 sata ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica te Palače Pejačević očekuje izložba na otvorenom Likovnog kluba „Nikola Trick“. Isto tako, u 10 sati u Knjižnici će se održati 3. Kreativna radionica izrade maketa kulturnih ustanova grada Virovitice.

U 10 sati održat će se sveta misa u crkvi Sv. Roka kao i procesija ulicama grada. Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica u 11 sati pripremila je kviz znanja za tinejdžere pod nazivom „Zvijezde među knjigama“.

Također, i posljednji dan proslave od 15 do 20 sati možete posjetiti izložbu „Virovitica voli vlakove“ na željezničkom kolodvoru, a od 18 sati očekuje vas i posljednji ovogodišnji Virovitički ulični festival.

Još jednom Gradska knjižnica i čitaonica u 19 sati pripremila je otvorenje Godišnje izložbe Škole crtanja i slikanja Paleta. Od 20 do 20.30 sati na pozornici ispred Gimnazije održat će se performans udruge pričalica „Halo Pejačevići“, dok će u 21 sat svojim plesom večer začiniti KUC Virovitica svojom Produkcijom.

I posljednji dan proslave neće proći bez još jednog odličnog koncerta kada će na pozornici ispred u 22 sata Gimnazije nastupiti svima nam znane Slavonske Lole. A u ponoć će građani Virovitice i njihovi gosti ispratiti još jedno Rokovo tradicionalnim vatrometom.(www.icv.hr, ib)

Skip to content