ROKOVO 2021. Na Vegeški na Rokovo u nogometu će snage odmjeriti svećenici i policajci

U okviru Rokova 2021. u ponedjeljak, 16. kolovoza, na terenu Sportskog centra Vegeška održat će se nogometni turnir na kojem će snage odmjeriti Hrvatska svećenička nogometna selekcija i Policijska uprava virovitičko-podravska.

Za sve one koji misle kako bi ova utakmica mogla značiti omjer neravnopravnih snaga, dovoljno je reći kako Hrvatska svećenička nogometna selekcija djeluje već 26 godina u okviru Hrvatskog nogometnog saveza te igra humanitarne utakmice na velikom terenu i futsal utakmice. Uz to, redovito sudjeluju na Europskim prvenstvima u futsalu za svećenike, gdje su postigli odlične rezultate osvojivši dva zlata, tri srebra i četiri bronce.

Ovaj sportski susret zamislili smo kao počast svim poginulim braniteljima s našeg područja, potaknuti 30. obljetnicom pogibije Stjepana Mlakara, koji je bio prva žrva orahovačkog kraja u Domovinskom ratu. Dan grada Virovitice izvrsna je prilika za nove sportske susrete s povodom, pa smo u okviru Rokova organizirali ovu revijalnu nogometnu utakmicu. Odaziv je izvrstan i siguran sam da ćemo pokazati pravi sportski duh na terenu – rekao je Siniša Knežević, načelnik PU virovitičko-podravske koja je organizator susreta.

Utakmica počinje u 19 sati. Organizatori pozivaju zainteresirane da dođu i bodre svoje favorite. Ako se tko i zanese, pa pritom “padne” koja teška riječ, ništa zato – ispovijed je odmah poslije “tekme”, u šali poručuju.

(www.icv.hr, mš)

Skip to content