ROKOVO 2021. Defileom Gradske glazbe i mažoretkinja u petak, 13. kolovoza počinje proslava Dana grada Virovitice

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Još samo nekoliko dana ostala su do početka ovogodišnjeg Rokova, manifestacije koja govori o životu Virovitice i na kojoj će ove godine sudjelovati gotovo svi klubovi i udruge s područja grada. Dan grada je dan svakog njegovog žitelja pa ne čudi što se u godini obilježenoj pandemijom, nakon prošlogodišnje stanke, svi žele predstaviti posjetiteljima.

Virovitičani i njihovi “gosti” s nestrpljenjem čekaju zanimljiv program, koji počinje ovog petka, 13. kolovoza. U 18:15 sati održat će se tradicionalni defile Gradske glazbe i mažoretkinja. Ove godine ruta počinje kod Dvorca, a završava na šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića.

U 18:30 sati posjetitelje očekuje Promenadni koncert Gradske glazbe i mažoretkinja, koji će trajati do 19:30, a održat će se ispred Gimnazije Petra Preradovića.

U 19:30, u Gradskom muzeju Virovitica slijedi otvorenje izložbe “Umjetničko naslijeđe bjelobrdske kulture”.

Termin od 20:00 sati rezerviran je za VT Rock Fest, inače stalnog “pratitelja” proslave Dana grada Virovitice, no ove će se godine održati na novoj lokaciji, također ispred Gimnazije u Virovitici. Na ovogodišnjem VT Rock Festu nastupit će grupe “Freeway” i “Epitaf”, čiji su nastupi “žestoki” i dobro poznati ljubiteljima starog rocka.

Prvi Dan Rokova završit će nastupom fantastične grupe Silente. Poznati hrvatski pop rock bend iz Dubrovnika osnovan je 2013. godine i proslavio se pjesmom “Terca na tišinu”. Početak koncerta na rasporedu je u 22:00 sata.

(www.icv.hr)

Skip to content