ROKOVO 2018: Vlakovi, Dvorac Pejačević, radionica i izložba – posjetite u subotu virovitički Željeznički kolodvor

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U sklopu Rokova 2018. na Željezničkom kolodvoru sutra (subota) održat će se Maketarska radionica i izložba “Život s vlakovima u Virovitici”. Svi ljubitelji vlakova moći će uživati od 10 do 17 sati u brojnim aktivnostima, a oni koji to nisu zasigurno će postati.

Na katu kolodvora u Virovitici, Dragutin Staničić “Čovjek koji živi željeznicu” i koji je uslikao sve željezničke kolodvore u Hrvatskoj, otvorit će u 10 sati izložbu svojih slika “Uz Podravsku prugu” koja će postati dio stalnog postava. Riječ je o preko stotinu fotografija podravsko-slavonske željezničke rute te vlakova na istima.

Na Željezničkom kolodvoru u Virovitici u subotu će biti i predstavljanje knjige „Uskotračna željeznica“ Stjepana Brijačka, a Virovitica voli vlakove okupila je i ljude koji su u prošlosti, a neki i sada, živjeli na željezničkoj stanici te će posjetiteljima ispričati svoje doživljaje i pokazati stare fotografije, pa čak i iz vremena kada su vozile parne lokomotive. Virovitica će imati čast razgovarati i s najstarijim i jedinim živim strojovođom parnih lokomotiva u Hrvatskoj Ivanom Piskovićem.

Osim izuzetnih maketa vlakova, sutra imate priliku uživo vidjeti “maketarsko čudo”, umanjenu repliku Dvorca Pejačević. Aktivnosti je mnogo, a još više toga za vidjeti. Posjetite kat virovitičkog klodvora i pokažite da “Virovitica voli vlakove”. (www.icv.hr, ml; foto: arhiva)

.

Skip to content