Rokovo 2009. – brojna događanja za znatno manje sredstava

Na tiskovnoj konferenciji koja je danas održana u prostorijama virovitičke gradske uprave, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, zamjenik gradonačelnika Ivan Sić, predsjednik Turističke zajednice grada …1 1248704455Na tiskovnoj konferenciji koja je danas održana u prostorijama virovitičke gradske uprave, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, zamjenik gradonačelnika Ivan Sić, predsjednik Turističke zajednice grada Virovitice Zdenko Hercigonja, tajnik Športske zajednice Grada Virovitice Tihomir Majstorović i pročelnica Ureda gradonačelnika Đurđica Aragović novinarima su predstavili program ovogodišnje proslave Dana grada Virovitice – Rokovo 2009.

Trotjedna manifestacija proslave Dana grada, prema najavama organizatora Grada Virovitice i Turističke zajednice grada Virovitice, okupit će više od dvije tisuće sudionika u više od 75 kulturno, sportskih i zabavnih događaja za koje se očekuje da će i ove godine posjetiti oko 200.000 ljudi.Posjetitelje će najviše privući brojni koncerti od kojih svakako treba izdvojiti najzvučnija imena hrvatske glazbene scene.

U petak 14. kolovoza na središnjoj pozornici u centru grada nastupiti će Baruni, subota 15. kolovoza rezervirana je za rock koncert odnosno Psihomodo pop, dok na blagdan sv. Roka, zaštitnika građana grada Virovitice, slijedi koncert Nine Badrić.

Ovogodišnje Rokovo započinje u petak, 31. srpnja kada će se na virovitičkom gradskom bazenu puštanjem 1234 balona službeno i otvoriti, nakon čega će uslijediti finale igara ”Virovitica na vodi” gdje će snage odmjeriti ekipe Sv. Đurđa, Taborišta, Čemernice i mađarskog Barcsa.Od zanimljivijih događanja valja istaknuti: predstavu Kazališta Virovitica ”Igrajmo Držića” na Virovitičkim ribnjacima (1. kolovoza u 21 sat), Moto susrete i moto utrku ”Super moto” ulicama grada (8,9 i 10. kolovoza), Aeromiting na Aeorodromu u Koriji (8. kolovoza u 9 sati), zajednički blagdanski ručak za sve Virovitičane i goste (16. kolovoza u 12 sati) i 1. sajam virovitičke paprike (16. kolovoz u 12 sati) na prostoru ispred i pored Gimnazije… te brojna druga sportska i druga događanja među kojima će i najizbirljiviji posjetitelj Rokova zasigurno pronaći nešto za sebe.

Kako je tom prilikom naglasio gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin ovogodišnje Rokovo biti će po svojim događanjima gotovo na razini prošlogodišnjeg, ali financijski gledano utrošit će se manje sredstava nego prošle godine budući da su prioritet ove godine dobili programi koji nisu iziskivali velike troškove.

-Nismo niti mogli niti htjeli smanjiti opseg događanja, jer Rokovo nije samo ulaganje već i povrat sredstava kroz mnogobrojne dolaske turista iz svih dijelova lijepe naše budući da je Rokovo postalo jedno od najvećih manifestacija na ovim prostorima na kraju je istakao gradonačelnik Kirin. (rc)

Skip to content