Roditelji nemaju razloga za zabrinutost – mališani u Dječjem vrtiću Cvrčak su cijepljeni

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Nakon pojave slučajeva ospica prvo u zemljama regije, a potom i u Hrvatskoj, ovim putem želimo obavijestiti građane Virovitice, prvenstveno roditelje djece koja pohađaju Dječji vrtić Cvrčak, da nema razloga za zabrinutost jer su djeca procijepljena. Prema riječima ravnateljice vrtića Anke Tomac, potvrde o procijepljenosti traže se unazad tri godine. – Inače, liječničko tražimo dugi niz godina i tu vidimo da li je dijete cijepljeno ili ne, dok potvrdu tražimo unazad tri godine. Moram istaknuti da s tim zaista nemamo problema. U prosjeku, eventualno se dogodi da jedno dijete godišnje ne bude upisano jer roditelji ne žele da bude cijepljeno. Cijepljenje nije obavezno za djecu koja imaju privremene ili trajne kontraindikacije za cijepljenje, za što obrazloženje daju pedijatri, rekla je Anka Tomac.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin apelira na roditelje koji nisu cijepili svoju djecu da to učine zbog ozbiljnih posljedica koje uzrokuju bolesti uzrokovane necijepljenjem.

Inače, ove pedagoške godine vrtić je pohađalo 472 djece, a zbog broja neupisane djece Grad Virovitica najavio je uvođenje još jedne skupine. (virovitica.hr)

Skip to content